Cloak & Dagger – спрян, Batwoman – удължен

Тийнейджърките ще трябва да се сбогуват с един супергеройски сериал и да приветстват друг.

Новини при два сериала, маркетирани към тийнейджърската аудитория от женски пол. И двете са донякъде изненадващи, предвид известното за тях досега, но пък са и логични.

Започваме с лошата новина – „Наметалото и Камата“, единственият марвелски сериал по американската кабеларка Freeform, е спрян след втория му сезон, излъчен тази пролет. От една страна, има си причина за това – зрителският интерес към него, поне при преките излъчвания, е спаднал с почти 40%. Осми епизод от втори сезон е гледат от едва 235 000 души, което е нищожен резултат. От друга страна, други сериали с още по-миниатюрен рейтинг, не са спрени. Джо Покаски, главният сценарист на Cloak & Dagger пък изобщо не е имал представа, че ще остане без работа, дори е прекарал лятото в писане за трети сезон. В туитър пост той обвинява „по-големи корпоративни сили“ за спирането на сериала. Предполага се, че Дисни са го зарязали, за да могат да работят по продукции на своята платформа Disney+. За трети сезон на Runaways все още остава планът да има пресичане с „Наметалото и Камата“, при което едните тийн-супергерои да се срещнат с другите. Може би, ако са останали някакви важни недовършени сюжетни линии, посестримият сериал ще отдели някакво време да ги завърши.

Доста по-щастливи са в CW и DC, където шестият сериал от комиксовата вселена, „Батуоман“, получи поръчка за пълен първи сезон. Досега му бяха поръчани само 13 серии, сега те ще бъдат допълнени от още 9. Поредното разклонение на „Стрелата“ разказва за Кейт Кейн – братовчедката на Батман, която започва да се грижи за Готъм Сити, след като Брус Уейн изчезва. Играят Руби Роуз като Батуоман, Рейчъл Скарстън като изгубената й сестра Бет и Миган Танди като Софи, бившето й гадже от училище. Кейт се появи още миналата година, по време на голямото пресичане на Arrow-вселената, а сега оглави своя собствена нишка. Рейтингите към момента гарантират бляскаво бъдеще на Batwoman – ако се съди по трите излъчени епизода до момента, той е най-гледаният за цялата телевизия – с по милион и половина зрители всяка седмица. Вероятно тези резултати ще се влошат с времето (обикновено такова е движението на рейтингите при новите сериали), но все пак са изненадващо добри на фона на целия хейт, който се изля срещу „политкоректната пропаганда“ в концепцията и огромното количество нехаресвания на трейлъра в youtube. Явно все пак зрителите на комиксовите сериали в САЩ не са толкова нетолерантни и затворени към хомосексуални супергероини, колкото първоначалната реакция предполагаше.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
7 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Нед Ласков

Грам не ми пука за тия сериали – дойдох да чета коментарите и с удоволствие искам да съобщя, че те изобщо не разочароваха 😀 😀 😀

бгр

Черната пантера е пропаганден расистки филм,и всички го разбраха.Не само че му дадоха 3 оскара (кой друг супергеройски филм има толкова ?! ) , отделно от това искаха да направят отделна категория „най популярен филм“ или нещо такова – само и само да има оскар във важна категория.Не само за костюми или каквото там са му дали.Интересно защо точно тоя филм толкова го бутат напред? Може би защото е пълен с негри?

Батуоман е най дразнещия и оплюван сериал в момента. Но дори и само 10 човека да го гледат – ще продължи.По точно пропагандата трябва да продължи.
В най добрия случай,щом е решено да е пълен сезон 22 епизода,може би защото ще е само 1 сезон.Като се знае че е така,ще ни дразнят пълните 22 седмици.Няма лошо,и това ще мине.

Да не мислите че както е сега ще същото след 10 години? И тая мода ще мине.

Петър Атанасов

Черната пантера струва точно толкова, колкото всички останали Марвелски филми. Но е първият от голям франчайз, който е насочен към огромен и подценяван досега пазар.

Батуоман е най-гледаният сериал на CW към момента. Ако ще оценката да му е -10, щом рейтингът му е такъв, ще го подновяват. Важно е кой го гледа, а не кой как гласува. Да не говорим, че ако се погледне таблицата с разпределението на гласовете по пол и възраст, ще станат ясни много неща за ниските оценки. Както и ако вземем предвид, че повечето са събрани много преди сериалът изобщо да е започнал.

бгр

Пантерата не струва,това е.Само дето ако критик го напише – веднага ще е обявен за расист,и кариерата му приключва. „Свободата на Словото“ в действие .Затова потребителите на IMDb яко го плюят,а критиците го хвалят,все пак нали трябва и те хляб да ядат. Дори и тук почнахте да ме убеждавате че имало „нещо“ в тоя тъп филм.

Батуоман,3 излъчени епизода,оценка 3 и вълна от критики срещу тая боза – но ще правят пълен сезон с 22 епизода.На вас това какво ви говори?
Явно е много важно да има супергерой лесбийка-еврейка-веган която да пребива белите мъже.
Както казах – пропагандата трябва да продължи,каквото и да става и напук на всички.

Петя Ивайлова

И аз няма да го гледам, просто защото сериалите от Ароувърс вече не са ми интересни. В началото ги харесвах, но ме разочароваха – прекалено много клишета, любовни истории и повтарящи се теми. Това е за друг тип зрители.
Черната пантера е забавен филм, като за едно гледане, но наскоро Боб Айгър го сравни с филмите на Скорсезе, което е проява на идиотизъм. Не, Кръстникът и Черната пантера не са на едно ниво. Заради този тип изказвания, хората се настройват срещу тях (т.е. срещу Дисни и всичко, което пропагандират), вместо да ги приемат просто като нещо забавно и неангажиращо.

Славяна

Аз не съм и нямам наемрение да гледам Батуомън, не защото се старая да избягвам политкоректни тъпотии, а защото самия сериал си изглеждаше тъп още на трейлър. Не разбирам, обаче, защо постоянно трябва да се напада един или друг продукт, заради политкоректност. В крайна сметка все се старае да оцелява някак си. Ние зрителите си преценяваме какво точно искаме да гледаме.

Черната пантера си е много хубав филм от комиксова поредица(подчертавам комиксова поредица), ако го гледаш като мен без да ти пука колко черни и бели играят. Много на сериозно се взимат зрителите вече 😀

бгр

„Явно все пак зрителите на комиксовите сериали в САЩ не са толкова нетолерантни и затворени към хомосексуални супергероини, колкото първоначалната реакция предполагаше“ – сякаш чета някой либерален вестник в щатите.А реалността е оценка 3 в IMDb (направо не смеят да я смъкнат под 3) а коментарите отдолу много точно показват какво точно мислят хората за „политкоректната пропаганда“. Преди няколко години сериал с оценка 3 от 10 ни-ко-га нямаше да получи продължение,но сега живеем в различни времена.Така че въобще не съм се съмнявал че ще има нови серии.Причината,както и за трите сезона на Дискавъри е ясна – пропагандата трябва да продължи,каквото и да става и напук на всички.Затова и онзи расистки филм „Черната Пантера“ все още държи невероятната оценка 7,вместо реалната двойка.