Трейлър за новия сериал на Amazon – The Feed

Мишел Феърли е глава на алчна корпорация, предоставяща бъгава технология за свързване на всички хора във „Връзката“.

Amazon Prime продължават да работят по ултраскъпия си сериал за „Властелина на пръстените“, с който се очаква най-накрая да имат суперхит. Но той още е далеч, а междувременно трябва да се предлага ново съдържание. Следващото научнофантастично предложение е сериалът The Feed (може да го преведем като „Връзката“), в който уж полезна технология, свързваща директно хора по света, се оказва бъгава и ги кара да избухват в несъзнати насилствени изблици.

Трейлърът прилича по-скоро на тийзър с откъслечните си кадри, слети с реклама за технологията. Виждат се няколко по-масови сцени тук-там, но е трудно да се каже засега дали бюджетът на сериала отговаря на концепцията му – имаме основателни съмнения. Без съмнение, най-известните членове на актьорския състав са Дейвид Тюлис – Ремус Лупин от „Хари Потър“, Арес от „Жената чудо“, и Мишел Феърли – Катлин Старк от „Игра на тронове“.

Според официалното описание на сюжета: „В близкото бъдеще високотехнологичен имплант свързва нашите мозъци с „Връзката“. Всяка интеракция, емоция, спомен могат да бъдат споделени незабавно. Том (Гай Бърнет) и Кейт (Нина Тусон-Уайт) са млада двойка, която се мъчи да се бори с пристрастеността си към технологиите. Бащата на Том, Лорънс (Дейвид Тюлис) е изобретил „Връзката“, а майка му Меридит (Мишел Феърли) е директорът, който ръководи дейността на корпорацията. Когато странни и изпълнени с насилие инциденти започват да сполетяват потребителите, Том трябва да намери начин да защити жена си и дъщеричката си от ужасното творение на баща му. The Feed разказва много човешка история за оцеляване, семейство и това, на което си готов, за да защитиш тези, които обичаш“.

Технофобията явно продължава да бъде вдъхновение за всякакви филми и сериали, като идеята за абсолютна свързаност изглежда плашеща за мнозина. Тук концепцията отива още по-далеч с вируса в системата, каращ хората да правят неща, които те (уж) не искат. Как би изглеждал свят, в който нямате тайни? И доколко сте виновни самите вие, ако заради бъг в чипа в мозъка ви сте убили някого? По-важният въпрос е дали сериалът ще разгледа адекватно въпросите, които сам повдига, или просто ще ни загуби времето?

Премиерата е на 22 ноември по Amazon Prime.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
2 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Нед Ласков

Поредната глупост… дори не догледах трейлъра. Black Mirror направен за тъпи хора, си губи всички привлекателни качества.

Славяна

Искам да приключа веднъж завинаги със супергеройските сериали и да се насоча към нещо друго, по-интересно и с повечко теми за размисъл. Така като гледам и този сериал няма да е. И скоро нищо друго няма да е….. 🙄🤔