Трейлър за шести сезон на „Викинги“

Бьорн и Айвар се изправят един срещу друг в епичен сблъсък.

Шести сезон на хитовия сериал на History Channel – Vikings скоро ще започне! Вярно, той ще бъде последен за сериала, но пък, както и преди, ще бъде разделен на две половини по 10 епизода, така че предстоящите серии ще бъдат всъщност предпоследен пакет. Трейлърът към тях е доста надъхващ – ще има нова битка между двамата сина на Рагнар – Бьорн и Айвар, героите ще посетят Русия, а Лагерта отново ще хване меча, въпреки преклонната си възраст (която хич не си личи при актрисата) и нежеланието си. В трейлъра не са показани свръхестествени елементи, макар в сериала да има доста такива, но пък има доста творчески свободи що се отнася до историческите събития и интерпретацията на тогавашна Русия.

Последната битка между двамата братя остави Бьорн като победител, след като освободи народа си от тиранията на Айвар. Като новия лидер на Категат, Бьорн се бори да замести достойно баща си, бившия крал, като се изправя срещу редица дилеми, включително дали властта е по-важна от морала.

Шести сезон на Vikings започва на 5 декември българско време по History channel. Netflix също качват епизодите на сериала, но с огромно закъснение от почти година.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
3 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Петър Атанасов

Пророка, появите на богове (например като умря Рагнар), имаше едно колосално митично дърво, където намериха Аслог в първи сезон, на Локи глупостите в пети сезон, споделени мистични сънища… Всичко е спорно, разбира се, почти всеки свръхестествен елемент може да се обясни от атеистична гледна точка, но според мен има достатъчно материал, за да покриваме сериала и тук 🙂

Сериалът ми е любим, но не разбирам присъствието му в сай фай сайт. Кои точно свръхестествени елементи визираш?

Gloripeace

След още няколко годинки ги излъчват по БНТ и/или Диема,
озвучени на български – последно даваха сезон 4bnt.bg/bg/a/vikingite-2

А освен тв-версиите, излизат и леко разширени on Digital/BluRay.
Сравнения по епизоди, със снимки (на английски : )