Black-Summer

Black Summer подновен за втори сезон

Зомби-сериалът на Netflix преживя първата си година.

Изображение с име: black summer„Черно лято“, сериалът-полуразклонение на „Зомби нация“, ще има втори сезон. Хорър-драмата явно е била достатъчно гледана от абонатите на Netflix, което е малко неочаквано предвид тоталната липса на новини или шум покрай нея. Носят се слухове, че във Великобритания това е бил най-гледаният сериал на стрийминг-платформата, но нищо не е потвърдено, а липсата на кой знае какво количество отзиви от зрители и критици по-скоро противоречи на тази спекулация.

Сериалът излезе в началото на април тази година и подновяването идва над половин година по-късно, което е доста рядко срещано. Във втори сезон ще се завърнат със сигурност Джейми Кинг, Джъстин Чу Кери и Кристин Лий, като снимките ще се проведат в началото на 2020 г. в Канада. Карл Шефър вече няма да е главен сценарист, тези задължения поема доскорошният му колега Джон Хямс. Шефър обаче остава изпълнителен продуцент и един от сценаристите. Няма премиерна дата, но има голяма вероятност втори сезон да е готов за края на 2020 г. или началото на 2021 най-късно.

Black Summer няма общи персонажи или дори тоналност със Z Nation, но създателят им е един и същ и тематиката е обща. Може и да се каже, че се развиват в един и същи свят, въпреки че по-старият сериал залага много повече на комедията и пародията, докато полуразклонението е традиционна интерпретация на зомби-жанра.

Главна героиня е Роуз, която търси дъщеря си, шест седмици след зомби-апокалипсиса. Тя се съюзява с група оцелели в Северна Америка.

 

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата