sled-potopa-31

Постапокалиптичен роман за силата на майчината обич

По книжарниците можете да откриете „След потопа“ на Касандра Монтаг, изд. „Бард“.

Изображение с име: sled-potopa-30Издателство „Бард“ пуснаха нов роман за оцеляване след апокалипсиса. Главната героиня там е майка, която се отправя в търсене на отвлечената си дъщеря. Автор е американката Касандра Монтаг, за която това е дебют. Световната премиера на „След потопа“ беше само преди по-малко от 2 месеца – у нас доста бързо го внасят и превеждат изд. „Бард“.

Светът вече не е същият.

Година след година водата бавно поглъща континентите. Първи са големите градове по крайбрежието. Потопът оставя след себе си само архипелаг от планински върхове с човешки колонии, заобиколени от дълбока водна шир.

Майра живее с осемгодишната си дъщеря Пърл в свирепа битка за оцеляване. Лови риба с малката си лодка „Птица“ и слиза на сушата само за да я размени срещу припаси и новини. Готова е да изкорми всеки мъж и да се справи с всяко препятствие, което ги застраши. Оправната Пърл е единствената ѝ причина да живее и я разсейва от спомените ѝ за по-голямата ѝ дъщеря Роу, отвлечена по време на ужасяващото наводнение.

Един ден при сблъсък с непознат Майра разбира, че Роу не е мъртва, а е пленена от пирати, живеещи на брега на някогашна Гренландия. Майра събира кураж и се отправя на опасно пътуване към ледените северни морета, за да спаси детето си.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата