Зловеща коледна песничка

Трейлър за предстоящия телевизионен филм A Christmas Carol.

Сигурно сте чували за новелата „Коледна песен“ на Чарлз Дикенс, в която богаташът Ебенизър Скрудж се изправя срещу греховете си след една призрачна коледна вечер и накрая става по-добър човек. Тя е била адаптирана в десетки пиеси, филми, сериали и епизоди от сериали, като предстои да видим още една нова версия. Тази обаче е по-зловеща и по-подобна на сериала „Табу“ като атмосфера, даже е от същия екип – сценариста Стивън Найт и продуцентите Том Харди и Ридли Скот. Вижте трейлъра за нея:

В главната роля сигурно разпознавате Гай Пиърс („Мементо“, „Граф Монте Кристо“, „Железния човек 3“), а духът на отминалите Коледи ще бъде изигран от Анди Съркис („Властелинът на пръстените“, „Планетата на маймуните“, „Черната пантера“).

Новелата е писана през XIX век, затова и адаптацията й е ситуирана в същия. Ебенизър Скрудж е посетен от редица призраци, включително този на бившия му партньор Джейкъб Марли и трите духа на коледите – миналите, настоящите и бъдещите. Той трябва да спаси душата си от ужасяващата съдба, която заслужава, като се научи да бъде по-добър човек. В тази версия значение ще има и споменът за баща му, Франклин Скрудж (Джони Харис), който продължава да го измъчва дълго след смъртта на човека. Темата за проблемите между син и баща явно е интересна и стандартна за Стивън Найт, защото я има в почти всяка негова продукция.

Премиерата ще бъде по американския телевизионен канал FX, по който се излъчват предимно хорър продукции. Видимо тук елементите на ужаса са подсилени, включително чрез представянето на всички негативни аспекти на живота в индустриален Лондон в средата на по-миналия век.

Датата е 19 декември (20-ти българско време).

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
Няма коментари

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |