Добре дошли обратно в робското минало

Кратък нов трейлър за филма Antebellum.

Джордан Пийл, който успешно разви нова ниша в хорър жанра чрез умело вкарване на темата за расизма в него и таргетиране на чернокожите зрители, вече си има последователи. Те се казват Джерард Буш и Кристофър Ренц. Техният дебютен филм, Antebellum (точен превод би било „Довоенен“ или „Преди гражданската война“, но официалното българско заглавие май ще бъде „Избраната“) разказва за успешната авторка Вероника Хенли, чиито книги вдъхновяват чернокожите жени в САЩ днес да се борят за правата си. Един ден тя се събужда в нова реалност – озовала се е в миналото, когато чернокожите в САЩ са били роби. Към историята обаче има и още мистерии, които вероятно няма да ни бъдат разкрити докато не излезе филмът. Не се знае какво е изпратило Вероника в миналото (и дали всъщност става дума за изпращане в миналото или за нещо друго), а зловещото мото е „Ако то те избере… нищо не може да те спаси“.

Ноември месец излезе и тийзърче към филма, което сега осъзнаваме, че е по-дълго от трейлъра. Явно продуцентите и сценаристите много държат на енигмата около сюжета на филма, но преплитащите се реалности или времеви периоди обещават нещо интересно.

В главната роля е Жанел Моне („Скрити числа“, „Лунна светлина“), а съставът е допълнен от Джена Малоун („Неоновият демон“, „Игрите на глада“), Ерик Ланг („Наркос“), Джак Хюстън („Фарго“), Киърси Клемънс („Линия на смъртта“), Марк Ричардсън („Скъпи бели хора“), Тонгай Чириза („Аз, зомбито“) и Гейбъри Сидибе („Зловеща семейна история“).

Премиерата е на 24 април.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
3 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

eng

Тия съвсем изтрещяха:
Noughts + Crosses /Кръстчета и нули

„Сериалът проследява двама младежи, разделени от цвета на кожата си, но заедно заради любовта. Сефи е член на управляващата черна класа, а Калъм е бял наследник на някогашни роби.“

Боже,какво доживяхме …

Петър Атанасов

То и тук си на ръба…

eng

Още лява пропаганда.А кога ще видим филм за обратния расизъм и геноцида срещу белите?
Тоя ми коментар щеше да е моментално изтрит и аз да съм с бан ако беше в американска страница.
Както се казва – „Да живее свободата на словото“