Момченце спасява света в Artemis Fowl

Пълен трейлър за предстоящия филм на Дисни.

Филмът „Тайната на Артемис Фоул“ беше отлаган на няколко пъти, но сега най-накрая е готов за показване. Той е дело на режисьора Кенет Брана („Тор: Богът на гръмотевиците“, „Пепеляшка“, „Убийство в Ориент експрес“) и е адаптация на едноименната книга на Оуън Колфър (изд. „Прозорец“). По всичко личи, че филмът ще е подходящ за малки и големи.

Въпреки многобройните закъснения (филмът се разработва още от 2001 година насам, имаше премиерна дата за лятото на миналата година, която не спази), няма данни за неразбории на снимачната площадка или презаснемания. Просто Дисни изчаква точния момент да го пусне.

Artemis Fowl разказва за Артемис Фоул втори – гениално 12-годишно момче, което открива, че родословното му дърво се състои от престъпни гении, включително баща му – Артемис Фоул първи, който мистериозно изчезва, поради намесата си в древна и напреднала цивилизация на феи и фантастични същества.

Ако се съди по кадрите, филмчето ще заимства много елементи от познати поредици като „Хари Потър“ и „Мъже в черно“. Книгата не е точно такава, има си отличителни елементи, но не се знае дали филмът няма да ги пропусне, за да покаже една по-стандартизирана история.

„Тайната на Артемис Фоул“ излиза по кината на 29 май.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
1 коментар

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Стоян

Книгите бяха страшно забавни!