Снимките на The Expanse сезон 5 са завършили

Това разкри Шохре Агдашлу в туит.

Мнозина смятат The Expanse за най-добрият космически фантастичен сериал в момента (не че конкуренцията е огромна). Затова спирането му по телевизия Syfy дойде изненадващо, макар и логично – кабеларката не успяваше да спечели достатъчно от продукцията, тъй като повече фенове я следяха по стрийминг услугите, отколкото по време на прякото предаване. За щастие, Amazon Prime бяха повече от доволни от представянето на „Експанзията“ в тяхната платформа и решиха да я подновят за четвърти сезон. Отзивите за него са като цяло положителни, въпреки че той адаптира една от най-недолюбваните книги в оригиналната поредица. Последният му епизод пък представляваше брутален клифхенгър, в който съдбата на Земята виси на косъм.

За щастие, пети сезон вероятно няма да бъде забавен, въпреки карантините, наложени от коронавируса. Шохре Агдашлу разкри в туит наскоро, че снимките са завършили още преди да се разрази пандемията (в края на февруари), а сега всички актьори прекарват карантината по домовете си из целия свят. Наскоро те са имали онлайн събиране, в което са се разтушили взаимно.

Разбира се, постпродукцията на такъв сериал също изисква много време и усилия, така че не е изключено работата да не може да бъде свършена по домовете на специалистите по ефекти. Ако има твърде много материал, изискващ от тях да ходят на място в офиса, то все пак забавяне на пети сезон не е изключено. От друга страна, едва ли ще е чак толкова трудно да се продължи работа по сериала и сега, след като най-важната част – самите снимки с актьорите – е готова.

Така или иначе, премиерна дата за пети сезон не е обявена. Очакваме го в края на тази или началото на следващата година и стискаме палци постът на Шохре Агдашлу да означава, че всичко при него върви по план.

1 коментар

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Нед Ласков

Една добра новина най-сетне! Дано наистина да могат да го завършат по график, макар че се съмнявам да е толкова лесно да работят по специалните ефекти от вкъщи… Обикновено ползват сървъри за всичко, което изисква сериозна computational power. Ако са се усетили, че тази ситуация ще се проточи може да са си адаптирали системите. Ще разберем по някое време.