train-to-busan-1

Трейлър за продължението на Train to Busan

Peninsula се развива в същата вселена, 4 години след събитията от първия филм, но с нови герои.

Гледахте ли изненадващо добрия зомби филм „Влак до Пусан“? Ние определено разбрахме доста късно за него (не следим внимателно южнокорейската кинематография) и затова в сайта не е писано нищо за него. Това обаче не му попречи да стане култов хит и да направи режисьора си Йон Сан-Хо световно известен. Сега той готви своеобразно продължение на творбата си за международния пазар. Филмът „Полуостров“ ще бъде с нови герои, но ще се развива в същата вселена, 4 години след събитията от „Влак до Пусан“. Ето и неговият трейлър:

https://www.youtube.com/watch?v=xhNwhL58c9E

Както може да се очаква, дори един зомби-инцидент е достатъчен, за да се стигне до край на света, или поне на този на „Полуострова“, доскоро известен като Южна Корея. Немъртвите вече преобладават в градовете, а оцелелите са забравили всякакъв помен от цивилизация и учтивост и допълнително се избиват взаимно. В трейлъра не става много ясно какъв точно ще е сюжетът на филма, затова нека да споделим какво знаем.

Главният герой е войник, който се опитва да избяга жив от Полуострова. Той и отрядът му се завръщат у дома след дълга мисия и намират известен брой незаразени оцелели, но и значително повече заразени и умрели.

Очевидно новият филм ще бъде много по-широкомащабен от предишния. Йон е включил и малко социален коментар в „Полуостров“, подобно на Джордж Ромеро с неговата „Земята на мъртвите“, но вдъхновение е черпил и от „Лудия Макс: Пътят на яростта“.

Още сме далеч от обявяване на премиерна дата на филма, но снимките вече са завършени, намерен е и дистрибутор за Америка. Дали и кога ще можем да го гледаме легално у нас е друг въпрос.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата