Трейлър за тв-адаптацията на Brave New World

„Прекрасният нов свят“ на Олдъс Хъксли е класика в антиутопиите, която скоро ще получи нова адаптация с различна гледна точка.

Ако 2020 г. ви се струва като антиутопия, то добре дошли в света от мрачните фантастики. Но дори вече временно да сме в него, винаги може да бъде и по-зле. В това ни убеждават антиутопиите, сред които се открояват 2 класики. Едната е „1984“ на Джордж Оруел, а другата е „Прекрасният нов свят“ на Олдъс Хъксли. Втората има две филмови адаптации, а сега за първи път по нея ще има и сериал.

Проектът се развива още от 2015 година, когато се очакваше да тръгне по телевизия Syfy. Кабеларката за фантастика обаче в последствие се отказа от него, а първи сезон беше поръчан от телевизия USA (която доскоро ни радваше със също антиутопичния Colony). В крайна сметка обаче крайното решение е сериалът да излезе по предстоящата нова стрийминг услуга (засега само за САЩ) – Peacock. Тя ще помещава филми и сериали на телевизиите NBC, USA и Syfy, които са собственост на една и съща корпорация. Идеята е Brave New World да й бъде първият емблематичен сериал, с който да привлича абонати.

Ето и трейлъра към него:

В романа прекрасният нов свят е поддържан от наркотик, който всички хора приемат, за да живеят безгрижно, безчувствено, безкритично и отдаващи се на плътски удоволствия. Двамата главни герои са напълно индоктринирани, но постепенно осъзнават слабостите и ограниченията му. В телевизионната адаптация обаче гледната точка ще е сменена – главният герой ще бъде второстепенният в романа Джон Дивака, който първоначално живее в Дивата земя – резерват, в който хората още живеят по стария начин. Майка му обаче го праща в Нов Лондон, където си мисли, че ще живее без болка и страдание.

В главната роля е Олдън Еренрайх („Соло: История от Междузвездни войни“), а майка му ще бъде изиграна от Деми Мур. В състава са още Хана Джон-Кеймън („Ловци на глави“), Хари Лойд, Джесика Браун Финдли и Нина Сосаня.

Не е обявена точна премиерна дата, самата онлайн платформа още не е тръгнала и се очаква чак през юли. Ако всичко там е наред въпреки коронавируса, то сигурно и сериалът ще излезе успоредно с нея.

9 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Петя Ивайлова

Не се интересувам от мнението ти и не се опитвам да го променя. Вече написах, че имаме различни вкусове. Аз не съм инфлуенсърка, че да се мъча да променям мненията на хората.

eng

Гледай го още 5 пъти,няма да ми промениш мнението.Накрая,всеки сам решава как да си губи времето.

Петя Ивайлова

Гледала съм го 5 пъти, не се опитвай да спориш, нямам интерес 🙂

eng

Колкото и да са ни различни вкусовете,явно си гледала това шоу със широко затворени очи.Сюжета е тъп,героите са глупави,напрежение няма,само скука.
Още по зле става като го сравниш с титани като Стар Трек и Старгейт.Всъщност недей,че е обида за тях.

Посредствен,вече забравен сериал.Само Лекс го превъзхожда,ама със обратен знак.

Петя Ивайлова

На мен пък трети и четвърти сезон, плюс финала на БЗГ, ми харесват най-много от сериала 🙂
Затова и преди ти писах (май в едни изтрити коментари), че няма смисъл да четеш моите ревюта – различни са ни вкусовете 😉

eng

Аз пък си държа на Ябълка Плюс.Не знам кога България е станала толкова важна за тях че ЦЯЛАТА им продукция да излиза на бг,но е добре.А още по добре е цял сезон на 4К с български субтитри да ти дойде на ден първи.Само място да имаш.
Сезон 1 на Троновете в 4К (английски субтитри) – 331 GB.Ако някой иска целия сериал,да си приготви 2TB харддиск.

Бойна звезда Галактика – бори се с Лекс за най тъп сериал на всички времена.Първите 2 сезона горе-долу стават,следва рязко затъпяване до края,с изключение на последния епизод.Не си го причинявайте.

Петя Ивайлова

Това е платформата на Юнивърсъл, за която Сам Есмаил щеше да прави римейк/продължение на Бойна звезда Галактика. Даже се говореше, че ще я пуснат безплатно (за американците), за да тормозят Дисни +

eng

Стрийминг услуга „Peacock“- тоест Паун? Ще видим…
Най добрата платформа без никакво съмнение е на Ябълката – Ябълка Плюс 😉
Не знам как и защо но всеки техен сериал,ДО ЕДИН,е със български субтитри.Целия сезон накуп и на български още от ден първи,без чакане – така се прави.

Петя Ивайлова

Как прилича на сегашния сезон на Западен свят – даже май видях сградата на Делос във втората секунда от трейлъра 🙂