Отново отлагат филми заради COVID-19

През цялата седмица излизаха новини за нови отлагания.
ОБНОВЕНА: 28.07 с премиерна дата за Tenet

Пандемията се оказва доста продължителна и издръжлива, поради което старата статия за отложените от коронавируса филми вече не е съвсем актуална. Част от заглавията там са допълнително отложени, някои и без конкретни дати. Въпреки че на много места кината вече са отворени и работят, студията не искат да пускат блокбъстърите си в такава обстановка, защото пандемията със сигурност ще намали посещаемостта на кината, а с това и приходите. Ето кои филми са отново отложени:

Antlers

Хорърът на Гийермо дел Торо трябваше да излезе на 19 април, но беше свален от киноафишите без обявяване на нова дата. Дълго време той си стоя така, но отскоро вече знаем – нагласен е за 19 февруари догодина.

Avatar 2

Дори не помним вече кога беше първата дата, на която Джеймс Камерън ни обещаваше продължение на „Аватар“, но със сигурност беше преди много години. Сега вече има много свършена работа по проекта (Джеймс Камерън дори се изказа, че е изключително доволен от резултата), но въпреки това процесите по продукцията се бавят и затова премиерата се отлага с цяла година – вместо декември 2021, „Аватар 2“ ще излезе на 16 декември 2022. Продълженията му, естествено, също се отлагат с по една година при това положение.

Mulan

„Мулан“ е най-потърпевша от пандемията, тъй като трябваше да излезе в началото й, но уви. След това я отлагаха за юли и за август, но все още е твърде рано да се пуска голямо заглавие по кината. Затова Дисни решиха да я изтеглят от календара и да не обявяват нова дата. Вместо това, решение ще бъде взето, когато пандемията поутихне и нещата станат по-предсказуеми.

A Quiet Place II

„Нито звук“ също се размина на косъм със световна премиера през март (което, предвид резила на „Блъдшот“, не е най-лошият вариант – можеше да излезе и тъкмо тогава да затворят кината), след което дълго време стоя без премиерна дата. Сега вече се знае, че планът за дебют на филма посочва 23 април 2021.

Star Wars

Дисни планираха нова трилогия (но не от сагата на Скайуокър, а с нова история), която да излезе през 2022, 2024 и 2026 г. Тъй като обаче работата по първия филм още дори не е започнала, плановете направо са отложени с по една година за всеки от трите филма. Катлин Кенеди се надява също, че допълнителното време ще даде възможност на хората да забравят резила на епизоди 7, 8 и 9.

Tenet

Следващият потенциален шедьовър на Кристофър Нолан също изпита редица отлагания. Екипът се надяваше да го пусне през лятото и явно все пак ще успее – новата премиерна дата е 26 август (може би това е предпремиера, а официалната ще бъде 28-ми, тъй като филмите винаги излизат в петъците), като в САЩ ще се забави с една седмица – до 4 септември.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
13 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Nedev88

Аватар направи 3 млрд, щото беше първия филм на 3Д и хората го гледаха от любопитсво към 3Д-то. Една Алита ако бяха пуснали на мястото на Аватар, пак 2-3 милиарда щеше да ги изкара.

abv

Nedev88
След като Аватар приключи боксофиса с 3 милиарда долара печалба,си беше ясно че продължение ще има.
Направиха ги 4,с надеждата пак по 2-3 милиардчета печалба за всеки – „Колкото повече,толкова повече“

Петър Атанасов
Никога не бих разчитал на едно единствено ревю,на едно единствено мнение.
По бих повярвал на десетки ревюта от фенове и обикновени потребители – поне са честни.
И определено не вярвам на професионалните писачи на ревюта.Зависят от страници,реклами,спонсори и политкоректност.
Със 3 думи – „Не са обективни“.

Последния абзац е за всички които за толкова години не се поинтересуваха какво значат думите „IMAX“ и „4DX“ след заглавието на филма.
Пропуснали са много

Петър Атанасов

abv Ревюто ще бъде такова, каквото филмът заслужи. А с последния абзац кого визираш?

Nedev88 съгласен съм с теб 😀 Но хайде, ще им дадем шанс и на продълженията. Може пък да са по-интересни. Иначе не знам и по визуалните ефекти какво толкова се прехласваха – беше като синематик на компютърна игра. Ама нищо. Дори и недотам заслужаващи, нека фантастики са на първите места по приходи, че да се мотивират да правят повече.

Nedev88

Аватар могат да си го отменят за постоянно. Филма от 2009 беше голяма тъпотия и се съмнявам новите да са нещо по-добро. SW също може да ги забавят с около век… примерно.

abv

Всъщност само най добрите филми ги пускат на IMAX и на 4DX.Само те си струват усилията станало е като гаранция за качество.
Софиянци сте добре,в началото 2-та формата ги имаше само при вас и съм пътувал стотици километри в двете посоки за да гледам – разбира се не целия ден само за това.
Нолан за мен е най добрия режисьор за последните 15-20 години.Яд ме е само че не излиза всяка година,следващия му шедьовър ще е след 3-4.Тук са доста хората които с критика опитват да прикрият колко им е харесал някой филм/сериал.И отсега виждам нагласата ревюто да е тип „филма не е нищо особено“.

Както казах – няма лошо да не знаеш.Но 2-та формата кино да ги има години наред в България и да не се поинтересуваш или прочетеш нито ред,това не изглежда … добре.

Петър Атанасов

Аз лично намирам Нолан за надценен и ми е все тая къде ще го гледам 😀 Иначе предпочитам IMAX, защото друсащите се столове и пръскането на парфюм и вода на 4DX по-скоро ме разсейват от филма. 4DX е за тъпи филми, които не могат да предложат преживяване сами по себе си, затова ти трябва нещо да те занимава докато върви тъпотията на екрана.

abv

Моя грешка.При всички положения реших да гледам Tenet и на IMAX и на 4DX.
Миналия път при споменаване на IMAX и от липсата на реакция разбрах че повечето не знаят какво е.
Няма лошо,никой не се е родил научен.

Сега за 4DX.Специален киносалон,с отделни столове.При ключовите моменти от филма самите столове почват да се тресат и вибрират,пускат вятър в салона,
пускат миризми и парфюми – въобще,намираш се вътре във филма.

А определено искате да сте вътре във ФИЛМА на Нолан.

От години не мога да реша кой от двата формата е по добър.
Вашето мнение какво е?

Петър Атанасов

Датата горе е датата на обновлението, а не премиерната дата на Tenet

abv

Горе в Обновлението датата за Tenet е сбъркана.

eng

Потвърден за 26-и Август.4-ти Септември за Щатите.

Nedev88

Тенет вероятно ще излезе в края на август.

eng

Ето моите 5 стотинки по темата:

Antlers
Даже не знаех че ще има такъв филм.Дел Торо прави „адски“ филми („Адското Момче“),вероятно ще гледам.

Avatar 2
Най касовия филм на всички времена.По спомен направи 3 милиарда долара.
Нямаше начин алчните евреи в Холивуд да не направят 2-ра,3-ра, 4-ра и 5-та част – нали милиарди трябва да се печелят,много важно че ще стане на сериал.Ще изчакам и ще реша накрая дали да се гледа.

Mulan
Не.Знам за „уникалния“ финал на всичко азиатско.
Гледал ли си един финал на техен филм – значи си гледал всички.

A Quiet Place II
И досега не мога да реша хареса ли ми тоя филм или не.Вероятно ще гледам,но не на кино.

Star Wars
Не.Филма започна и свърши с оргиналната трилогия – епизоди 4-5-6.
Останалото не струва,особено последната политкоректна пропаганда.
До края на живота си няма да гледам нищо с името Star War – освен оргинала.

Tenet
Тук всичко е ясно.Интерестелар от 2014-а на IMAX -у-ни-ка-л-но.Усещане,което държи и досега.
Там съм.

А вие не чакайте да падне тавана на лятното кино ( 😉 ) а хайде на IMAX със Нолан.

Nedev88

Те докато ги пуснат, кината ще фалират и пак ще излязат на загуба. 😀