stargirl

Stargirl е подновена за втори сезон

Лошото е, че той ще се излъчва само по CW, което може да вещае проблеми за Doom Patrol и Titans.

Изображение с име: StargirlDC Universe, една от новите стрийминг платформи в САЩ, която набляга на сериали за комиксови супергерои от вселената на DC, тръгна сравнително добре. Продукции като „Титани“ и „Прокълнат патрул“ успяха да привлекат вниманието на мнозина, че дори и да си заработят положителни отзиви от почитателите на жанра. Сега там върви новият сериал „Старгърл“, който формално може да се брои и като част от Arrow-вселената, и явно и за него гледаемостта е добра. Ден след премиерата на сайта, епизодите се излъчват и по тийн-телевизията CW, където също се радват на интерес. Именно затова феновете получават добра новина – сериалът е подновен за втори сезон, и то още докато се излъчва първи (епизодите са пуснати горе-долу до половината).

Новината обаче идва с уловка – втори сезон изобщо няма да се излъчва по DC Universe, а направо по The CW. Явно телевизионните зрители са доста по-многобройни от онлайн абонатите на платформата. Телевизионният канал е и доста по-подходящ дом за сериала в компанията на „Супергърл“ и „Батуоман“. Преди години CW се страхуваха да пускат прекалено много комиксови сериали, но сега са на принципа „Колкото повече – толкова повече“.

Феновете на сериала могат да са спокойни – у нас той ще продължи да се излъчва по HBO GO, така че не ни интересува особено разпространителят в САЩ. Това обаче е червен флаг за бъдещето на Titans и Doom Patrol. Тези сериали принадлежат ексклузивно на DC Universe в САЩ, следователно е важно платформата да оцелее, за да продължи тяхната продукция. Напоследък обаче се появяват твърде много черни облаци в нейното бъдеще. От една страна, конкуренцията на онлайн пазара става все по-ожесточена. В САЩ редица стрийминг платформи се борят за клиенти, като Netflix доминира, а Hulu и Amazon Prime постоянно атакуват с високопрофилни продукции. Отскоро там влязоха и Disney+, Apple TV+ и HBO Max, които със сигурност разполагат с по-интересно съдържание още от самото си начало, съответно няма как да не откраднат клиенти от по-малките платформи (а портмонетата на абонатите не са бездънни, че да плащат месечни такси на всички). От друга страна, самите DC Universe сякаш спряха да произвеждат нови сериали – спряха Swamp Thing преждевременно, сега не се интересуват от втори сезон на Stargirl и не са обявили нищо ново за обозримото бъдеще. Опитите за навлизане на международни пазари също са спрели, въпреки че световното покритие беше обявено като приоритет в началото. Възможно е това да означава спиране на услугата в недалечното бъдеще, с което дори и двата й успешни сериала ще трябва да си търсят нов дом (HBO например) или да спрат завинаги.

В „Старгърл“ става дума за наглед обикновена тийнейджърка, която получава суперсили от космически жезъл. Сериалчето е позитивно и подходящо за тийнейджъри.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата