the-witcher-netflix

Обявиха мобилна игричка по The Witcher

Гералт от Ривия тръгва по пътя на покемоните.

Забавлявахте ли се с преследването на покемони из гори, поля и градски забележителности? Ще имате възможност да повторите същото с предстоящата игра за мобилни устройства The Witcher: Monster Slayer. Вещерът на Анджей Сапковски вече прие много форми извън книжната поредица – видеоигри, сериал, настолни игри… скоро ще навлезе и в добавената реалност.

Разработчиците на играта са Spokko, дъщерно студио на CD Projekt, които са именно девелопърите на трите култови игри The Witcher. Обявяването на играта стана с кратък тийзър трейлър, който показва какво можете да очаквате от преживяването. За съжаление, той не разкрива други подробности от геймплея, освен че ще борите криещи се в реалния свят виртуални чудовища през телефона си, но пък в текста по-долу са дадени повече детайли.

https://www.youtube.com/watch?v=TJONQYsru1c

С графика като за конзолна игра, Monster Slayer позволява на играчите да изследват света около себе си с проследяване, изучаване и борба с чудовища – както нови, така и познати – като използват времето и атмосферните условия в своя полза. Подготовката е ключова за победата над по-здравите врагове, като играчите ще трябва да си варят силни отвари и масла, да сглобяват бомби и капани, както и да развиват героя си, преди да тръгнат да изтребват чудовища с меч и знаци през AR-битки от първо лице. Играта ще включва мисии и задачи със сюжети, вдъхновени от други подобни във франчайза.

The Witcher: Monster Slayer ще излезе за iOS и Android по-късно през годината и ще бъде безплатна.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата