siren-freeform

Siren – спрян след трети сезон

Огромен рейтингов спад е довел до решението.

Изображение с име: sirenСериалът „Сирена“ няма да има повече епизоди. Той тръгна през 2018 година по недотам популярната телевизия Freeform без особени амбиции. Предвид обстоятелствата, цяло чудо е, че изкара цели три сезона, вместо да бъде спрян още след първи. Оказа се хит (поне за стандартите на Freeform), а втори сезон дори беше най-гледаната продукция на тази телевизия за 2019 година (не че има голяма конкуренция). Тази година обаче рейтингите са паднали с около една трета и това е наложило спиране на сериала.

Siren разказва за русалки в акваторията на малко американско градче. Една от тях тръгва сред хората, за да търси отвлечената си сестра. Тя се залюбва с местен младеж, но като цяло общуването между хора и русалки е нежелателно – тъй като обикновено завършва с кръвопролития или направо междувидова война. За съжаление, трети сезон завършва с доста отворен край, на въпросите от който сега никога няма да бъде отговорено.

Трети сезон беше излъчен още през пролетта, а новината за спирането идва 3 месеца след финалния епизод. Вероятно продуцентите са се надявали на по-добри резултати в стрийминга, но явно такива не са се появили. У нас сериалът също може да бъде гледан легално през стрийминг, благодарение на HBO GO.

Неотдавна Freeform спря и другия си по-гледан сериал, комиксовия Cloak and Dagger. Сега анализаторите се чудят как планира тази телевизия да оцелее в бъдеще, при положение че единствената й по-високопрофилна продукция остава Motherland: Fort Salem, но малцина я гледат. С пандемията едва ли и скоро ще има нови сериали. Последно от тв-канала бяха обявили, че готвят адаптация на „Ад“ на Данте Алигери, но за нея все още няма нищо конкретно, така че може и никога да не я видим.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата