Нов сериал за космонавти по Netflix

Away проследява мисията на петима космонавти до Марс и отражението й върху тях и техните близки.

В петък Netflix пуснаха новия си сериал в 10 епизода Away. В него петима космонавти – американка, китайка, руснак, индиец и британец от африкански произход, се отправят на мисия до Марс – те ще са първите, стъпили на Червената планета. Повечето от тях обаче оставят семейства и приятели на Земята. Отсъствието им се отразява драматично както върху тях самите, така и върху чакащите ги на родната планета.

Сериалът определено набляга много повече на драмата, изолацията и семейните отношения, отколкото на научнофантастичния елемент. Не представя нещо особено ново или оригинално, през половината време гледаме как някой плаче, а през другата половина наблюдаваме как екипажът се справя с клиширани технически проблеми, но все пак става за губене на време. Оценката му в IMDB е 6,1, а в Rotten Tomatoes – 68% от критици и 64% от публика.

Ако сте заинтригувани от ревливи разговори на космически фон, пробвайте го – достъпен е в сайта на Netflix, където вчера беше на пето място по зрителски интерес в България, а днес е на второ.

1 коментар

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Space soap opera 🙂