Raised by Wolves получава втори сезон

Научнофантастичната драма на Ридли Скот се представя добре по HBO GO и HBO Max.

HBO определено поеха риск със сериала Raised by Wolves. Макар и намесата на небезизвестния Ридли Скот със сигурност да гарантира престиж и зрители поне в началото, продукцията е доста странна, смела, високобюджетна и истински научнофантастична. Толкова пари рядко се хвърлят за първи сезон на нишов сериал, но HBO понякога правят такива експерименти. И често успяват. Raised by Wolves е достатъчно гледан и харесван, за да му бъде поръчан втори сезон.

Програмната схема на сериала е доста интересна – той не се излъчва по телевизионния канал, а е предназначен само за стрийминг услугите – HBO GO у нас и HBO Max в САЩ. Първи сезон е от 10 епизода, но те нито се излъчват по един на седмица, нито се хвърлят наведнъж в един ден. Вместо това първо бяха качени три епизода, след това две седмици по два епизода, а последните три ще излязат накуп в петък. Така хем се гарантира по-дълъг живот на сериала, отколкото например се получава при Netflix-овата тактика, хем не се карат зрителите да чакат прекалено дълго. Според официално пуснатите данни, зрителите през втората седмица са били с 50% повече от тези през първата, а тези през първата и без друго не са били никак малко.

В „Отгледани от вълци“ става дума за борбата за отглеждането на няколко деца на враждебна планета между двама андроиди, програмирани от атеисти, и група сектанти. Двете страни вече са унищожили Земята в конфликта помежду си и сега са последните останки от човечеството. Децата пък са последната надежда за опазване на вида. Визуално, сериалът е превъзходен, но сюжетно има някои странни решения и недоизпипани моменти. Актьорската игра обаче е на много високо ниво, независимо дали става дума за вече познатия ни Травис Фимел от „Викинги“ или доскоро познатата само в Дания Аманда Колин.

Стискаме палци визуално сериалът да остане на същото ниво за следващите си епизоди, а сценаристите да изработят по-кохерентна история, достойна за бюджета.

9 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Деси

Уникален сериал, най-добрия сериал за мен,много ме впечатли ,браво на Ридли Скот ..Респект

Петър Атанасов

Надявам се да измислят някакъв бомбастичен финал, който да оправдае по-мудните моменти.

abv

Мислих да пиша коментар от 20-30 реда,но няма смисъл,а и нямаше да се задържи.
Накрая всеки има очи да види, и ум да разбере какво се прави,как се прави и срещу кого се прави.

Сералът супер много ми хареса, въпреки някои дребни недомислици.
С нетърпение чакам да свърши сериалът и да прочета ревюто 🙂

Nedev88

Къде пише, че християнството е религията на бялата раса? Още повече, че съвсем не е възникнало от/при нея.

Петър Атанасов

Айде вече да смениш тая плоча, защото ми омръзна да чета едно и също във всеки твой коментар. Разбрахме, че си атакуван от злите либерали и подложен на културен и религиозен геноцид. Дай нещо ново и с не толкова конфликтен тон.

abv

Ами не.Така е направено че да се вижда колко са тъпи белите християни и религията им.
Чудя се кога ще видим сериал,който по същия начин да се гаври и със „Религията на Мира“.

Валентин Д. Иванов

Гледах няколко серии. Актьорската игра е страхотна – анроидката едновременно изглежда човек и нечовек, забележително постижение според мен.
Забележете, че не става дума за християнство (митраизмът отдавна е изчезнал, още преди появата на исляма, ако си спомням правилно), но щеше да е по-убедително да ипозлват някаква измислена „нова“ религия, което само по себе си щеше да е интересно като проблем дали възникването на нови религии продължава и в бъдещето. Пропусната възможност, жалко.
Сюжетът е движен от героите, а не от желанеито да се впечатли публикиата – също плюс в моите очи.

abv

За мен си е средняшки сериал,каквито излязоха Вещера и Мандалореца.Последните серии едва ли ще ми променят мнението.
Този път обаче пропагандата беше насочена към религията.Някой мислил ли е че християните ще ги изкарат добрите? Няма начин,Християнството олицетворява белите,затова трябва да бъде унищожено.
Сигурно затова запалиха Нотр Дам точно за Коледа,а за следващата Коледа нетфликс пуснаха филм в който Исус е на другия бряг.
Напълно случайно разбира се,да не се обърка някой че е нарочно …

Какво ли ще измислят за този 25-и декември?