supergirlposter

The Dark Crystal: Age of Resistance – спрян, Supergirl свършва с шести сезон

„Тъмният кристал: Ера на съпротива“ няма да има повече епизоди, а „Супергърл“ ще е следващият сериал от вселената на „Стрелата“, който ще завърши.

Изображение с име: The Dark Crystal Age - of ResistanceДве тъжни новини за почитателите на сериалите за по-младата демографска група – The Dark Crystal: Age of Resistance и Supergirl свършват. Единият вече е излъчил всичките си епизоди и остава недовършен, а другият ще има цял сезон за достоен финал.

„Тъмният кристал: Ера на съпротива“ беше един от високопрофилните проекти на Netflix. Те инвестираха доста в сериала-разклонение на филма, като осигуриха висококачествени кукли и анимации. Сюжетът обаче се оказа твърде детски за по-големите зрители и така публиката на сериала се оказа ограничена. Още повече – такава, която трябва да разчита на родителите си да плащат абонамент. Зрителският интерес към The Dark Crystal: Age of Resistance явно не е бил достатъчно висок, за да оправдае втори сезон, и така се оказва, че отвореният край на първи сезон ще остане окончателен. Донякъде това решение е изненадващо, тъй като за сериала се вдигна доста шум преди премиерата му, върлите фенове на филма го одобриха, а тази година дори получи и награда Еми за най-добра детска програма. Тези постижения обаче явно не са се трансформирали в количество зрители. От компанията на Джим Хенсън обявиха, че ще търсят други начини да продължат историята. Възможно е и при достатъчно силен отзвук от феновете, Netflix да се отметнат от решението си и да поръчат поне един филм, който да завърши сюжета. Възможно е и някоя друга стрийминг-платформа да инвестира. Засега обаче такива изгледи няма и е много вероятно сериалът да си остане преждевременно спрян.

Малко по-добри са новините за „Супергърл“, която поне получава един сезон, за да завърши историята си. Сериалите от вселената на „Стрелата“ вече не са със стопроцентово сигурно бъдеще, след като Arrow завърши тази година, а коронавирусът разбърка всички планове и програми на телевизията. Supergirl трябваше да свърши по-рано от предвиденото, а следавщият сезон започва продукция малко по-късно през годината и ще бъде излъчен чак догодина. Все пак, сценаристите имат доста време и материал да се подготвят за адекватен финал – шести сезон ще има 20 епизода, което дава достатъчно възможности започнатите сюжетни линии да се развият по план в първата половина, а втората половина от сезона да подготви финала. Решението не е изненадващо предвид намаляващите рейтинги, а и главната актриса, Мелиса Беноа, също е подтикнала продуцентите да се ориентират към приключване. На нея й предстои скоро да роди и предпочита да се отдаде на семейството си за известно време. Дори снимките на новия сезон ще започнат без нея, а тя ще се присъедини по-късно, вероятно след раждането.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата