1 коментар
az greshniqt ivan

Излезе второ допълнено издание на най-добрата българска фантастична книга от 2000 г.

Николай Светлев е допълнил успешния си роман от началото на века „Аз, грешният Иван“ и го е издал в съдружие с Човешката библиотека.

Изображение с име: az greshniqt ivanПрез 2000 г. излиза романът „Аз, грешният Иван“ и постига голям успех. 20 години по-късно виждаме ново, допълнено издание на книгата, като този път тя се предлага и в електронен формат. Премиерата й се състоя снощи в София, като това е 34-тата книга в каталога на Човешката библиотека.

Както и повечето от останалите заглавия на фондацията, романът се предлага на хартия и в електронен вариант. Хартиеното издание струва 18 лева, а електронното – колкото читателят прецени да дари.

„Аз, грешният Иван“ предлага алтернативен поглед към светеца Иван Рилски и поставя редица съвременни въпроси: за въздействието на властта върху живота ни, за цената на самоусъвършенстването, за двоякия, сложен характер на вярата по българските земи. „В съдбовните перипетии по пътя към недостижимостта се убеждаваме, че не отшелничеството води до светостта, а добротата трябва да се търси в самия живот“ – отбелязва редакторът Любен Дилов в отзива си за романа. Първото издание на „Аз, грешният Иван“ е отличено с наградата на публиката за най-добра фантастична книга на 2000-та година.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата