Излезе второ допълнено издание на най-добрата българска фантастична книга от 2000 г.

Николай Светлев е допълнил успешния си роман от началото на века „Аз, грешният Иван“ и го е издал в съдружие с Човешката библиотека.

През 2000 г. излиза романът „Аз, грешният Иван“ и постига голям успех. 20 години по-късно виждаме ново, допълнено издание на книгата, като този път тя се предлага и в електронен формат. Премиерата й се състоя снощи в София, като това е 34-тата книга в каталога на Човешката библиотека.

Както и повечето от останалите заглавия на фондацията, романът се предлага на хартия и в електронен вариант. Хартиеното издание струва 18 лева, а електронното – колкото читателят прецени да дари.

„Аз, грешният Иван“ предлага алтернативен поглед към светеца Иван Рилски и поставя редица съвременни въпроси: за въздействието на властта върху живота ни, за цената на самоусъвършенстването, за двоякия, сложен характер на вярата по българските земи. „В съдбовните перипетии по пътя към недостижимостта се убеждаваме, че не отшелничеството води до светостта, а добротата трябва да се търси в самия живот“ – отбелязва редакторът Любен Дилов в отзива си за романа. Първото издание на „Аз, грешният Иван“ е отличено с наградата на публиката за най-добра фантастична книга на 2000-та година.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
1 коментар

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Кал

Мерси за разгласата!

Ако някой иска електронното издание… всъщност има ли някой, който да не знае как да си го поиска? 🙂

За премиерата да споделя, че за първи път виждам родна книга да продава 75 бройки в рамките на два часа… :-О Николай си има публика. Само дано стигне и до по-новите ни поколения. В тия бурни времена, когато преосмисляме отношенията си със и към властта, „Иван“ гори като факел. Или оня фенер на Диоген. 😉