bsg1

Саймън Кинбърг ще бъде продуцент и сценарист на предстоящия филм „Бойна звезда Галактика”

Макар и изключително бавно, проектът за филм по известния сюжет напредва.

Изображение с име:
Саймън Кинбърг

Тази новина може да звучи объркващо за тези, които не следят подробно новините, свързани с предстоящи фантастични филми и сериали, затова е нужно да се уточни, че в близко бъдеще ще видим не една, а две нови адаптации на „Бойна звезда Галактика”. Едната от тях ще бъде за голям екран и е собственост на Юнивърсал, другата ще бъде сериал (продуциран от създателя на „Г-н Робот” Сам Есмаил) и се прави от телевизионната мрежа Пийкок.

Филмът на Юнивърсал „Бойна звезда Галактика” преди дни се сдоби с нов продуцент и сценарист – Саймън Кинбърг (работил по Х-мен: Тъмният феникс, сериали, като „Легион”, The Gifted и много други проекти).

Изображение с име: battlestar-galactica-2003
Малко вероятно е предстоящият филм да има нещо общо с познатия ни сериал.

Кинбърг ще се присъедини към Дилън Кларк („Зората на планетата на маймуните” и др.), който също е продуцент. За сега проектът е в много ранна фаза и все още не се знаят подробности. Не се знае и дали новата версия ще прилича повече на оригиналния сериал на Глен Ларсън, или на версията на Рон Мур, която излъчи финалния си епизод през 2009г.

Освен по този проект, Саймън Кинбърг в момента работи и по сериал, наречен „Инвазия”, който ще се излъчва по платформата Епъл плюс (да, това е сериал за извънземна инвазия), както и по филма на Нетфликс  „Here Comes The Flood” (все още не са известни подробности за сюжета). Как ще намери време за всичко – предстои да видим, но дано да се старае и да не претупва нещата.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата