Peacemaker

Ще правят сериал-разклонение на Suicide Squad

Джон Сена, Стийв Ейджи, Робърт Патрик, Даниел Брукс, Крис Конрад и Дженифър Холанд ще играят главните роли в Peacemaker.

Изображение с име: Peacemaker„Умиротворител“ – така се казва предстоящият нов сериал на HBO, който ще представлява разклонение на „Отряд самоубийци“ на Джеймс Гън (тоест, следващия филм, а не вече познатия). Въпреки че първият филм беше провал (и творчески, и финансов), силният комиксов гръб на Suicide Squad му донесе втори филм – полупродължение, полуразклонение, полурестарт. Все още не сме го видели, но негов сценарист и режисьор е Джеймс Гън, който ни се доказа с „Пазители на галактиката“. Макар да има доста време до премиерата на филма, HBO вече работи по негово разклонение. Създател отново е Джеймс Гън, като той дори ще режисира няколко епизода.

Peacemaker ще се фокусира върху Умиротворителя от предстоящия филм, като в главната роля ще е Джон Сена. Персонажът е толкова решен да пази мира, че ще убива, за да го постигне. Гън вече е в Канада и спазва задължителната 14-дневна карантина за новопристигнали чужденци, което значи, че снимките започват скоро. Говори се, че той е измислил сериала напролет, докато е бил отегчен от локдауна.

Към състава ще се присъедини и Стийв Ейджи (Brightburn), който ще се завърне в една от двете си роли – тази на Джон Икономос. Другата му роля за филма са движенията и гласа на Крал Акула, но той няма да се появява в сериала. Дженифър Холанд (позната отново от Brightburn, както и като съпруга на Джеймс Гън) също се завръща в ролята си от филма – там тя ще играе Емилия Харкорт. Крис Конрад (Patriot, Mortal Kombat: Annihilation) се присъединява към състава като поредния супергерой – Бдителя (Vigilante). Робърт Патрик (Terminator 2, The X-Files) и Даниел Брукс (Orange Is the New Black) също влизат във важни роли, но още не се знае какви точно.

Новината вероятно е вълнуваща предимно за феновете на комиксите, защото само те осъзнават какъв потенциал има франчайзът Suicide Squad да се превърне в следващия хит. Потвърдено е, че сериалът ще е част от разширената вселена на DC, така че събитията в него могат да се отразят и на филмите занапред – макар че това абсолютно нищо не значи предвид фриволностите и липсата на логика и свързаност между различните филми. Джеймс Гън определено знае как да прави добро кино от комиксови сюжети, така че ако се е заел сериозно, може и да постигне нещо значимо и тук, въпреки фалцстарта на първия филм.

„Умиротворител“ ще има 8 епизода, като снимките започват съвсем скоро – може би ще бъде готов до края на 2021.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата