Фейски войни в нов сериал на Netflix

Трейлър за Fate: The Winx Saga, адаптация на „Уинкс клуб“.

Ако сте родени през 90-те години, то може би като малки сте губили времето си с анимацията „Уинкс клуб“. Сериалчето е италиано-американско и е станало световен хит, като мнозина са го харесвали и у нас, дори филмите по него са излизали по кината (децата на 80-те явно сме проспали това нещо, защото вече сме били големи). Сега Netflix прави своя версия на сериала с живи актьори и таргетира следващото поколение дечурлига, които тепърва ще опознават фентъзи жанра.

Според описанието на Нетфликс „Fate: The Winx Saga разказва за приключенията на пет феи в Алфеа – пансион за магически същества в Другия свят, където те трябва да се научат как да овладяват силите си, докато междувременно се оправят с любови, вражди и чудовища. Създател на тази версия е Браян Янг (работил по „Дневниците на вампира“), като сериалът е директна адаптация на анимацията Winx Club, създадена от Иджинио Страфи“.

Феновете на старата анимация не са много доволни от новата адаптация – героите са променени, всичко е много по-приземено, чарът изглежда загубен. Порасналите пък едва ли ще проявят интерес към поредния „Здрач“. Все пак, не е невъзможно „Съдба: Уинкс сагата“ да намери своята публика и да се окаже по-добър от очакваното. Netflix определено залагат доста на своята продукция, така че явно имат доверие в нея. Но да не забравяме, че „Тъмният кристал“ тръгна с много повече фанфари и очаквания, но в крайна сметка се оказа провал.

Fate: The Winx Saga излиза на 22 януари.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
2 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Славяна

Ми.. Срамм не срам, ще си призная, че изгледах сериала на един дъх.. Всъщност не е толкова зле, колкото очаквах, дори ми хареса. Guilty pleasure-а докато бебето спи 😁😁

Славяна

Деветдесетарско чедо тук 👋 понеже си му бях фенка като малка, преди 10тина години сигурно щях да изпищя от кеф при вида на сериал. Сега само завъртя очи с досада… Пък и има защо другите фенове да са недоволни 😒 има негърка и дебелана. Нямам нищо против едните или другите. Аз съм от вторите все пак, но няма как да не се изгуби чара, когато феите трябваше да са слаби, красиви, грациозни… 🙄