snowpiercer

Snowpiercer подновен за трети сезон

Успех за „Снежен снаряд“.

Изображение с име: snowpiercerSnowpiercer получи поръчка за трети сезон, дори още преди втори да е започнал да се излъчва. Така можем да сме сигурни, че както и да завърши втори сезон (най-вероятно ще е с отворен финал като миналия), приключенията на последните оцелели в снежния апокалипсис ще продължат още поне една година.

Сериалът е базиран на едноименните френски комикси, както и на филма на Бонг Джон Хо. Сюжетът се развива седем години след превръщането на Земята в замръзнала пустош. Единствените живи хора се намират в огромен влак, където най-богатите са в предните вагони, а най-бедните – в задните. В главните роли са Давийд Дигс като бивш детектив от бедните навлеци в последния вагон и Дженифър Конъли като Мелани Кавил, гласа и де факто управителя на влака.

Рейтингите на първи сезон бяха доста добри за TNT. Първи епизод е гледан от почти два милиона души, с което е станал най-гледаната нова продукция по кабелна телевизия в САЩ за месец май 2020. След това има 40% спад на зрителите до втори епизод, което е напълно нормално, а след това количеството остава относително стабилно до самия финал – а това вече е рядкост. Това е най-високорейтинговата продукция на телевизията за миналата година. По света разпространението се осъществява от Netflix, които, в противовес на стандартната си схема за обикновени сериали, качват епизодите веднага след излъчването им, седмица по седмица – подобна практика се следва само за най-най-хитовите продукции. Трябва обаче да се отбележи, че сериалът тръгна в разгара на карантините по целия свят, което със сигурност е увеличило резултатите му. Решението да се поръча нов сезон още преди да се види дали успехът ще се повтори тази година, е доста смело, но все пак похвално.

Голяма част от снимките на втори сезон са били завършени още преди премиерата на първи, но са били прекъснати заради карантината. Все пак сезонът е завършен и ни очакват нови 10 епизода, колкото имахме и миналата година.

Във втори сезон ще гледаме сблъсъка между „Снежен снаряд“ и новия влак, в който се оказаха господин Уилсън (Шон Бийн) и неговият екипаж, включително дъщерята на Мелани. Трейлър можете да видите тук.

Netflix обещават да качат епизод 2.1 във вторник за България, почти веднага след премиерата му по американската телевизия TNT.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата