Южнокорейски космически боклуджии в нов филм

Трейлър за Space Sweepers на Netflix.

Пандемия или не, Netflix продължават да бълват нова продукция. Днес на фокус е предстоящият им филм „Космически чистачи“. Сюжетът му се развива през 2092 година, когато четирима далавераджии ровят из космическия боклук, за да намерят нещо ценно и да изкарат някой долар. Те и техният андроид-шегаджия намират експлозивна тайна, която може да промени галактиката.

Като за южнокорейски филм, ефектите и декорите изглеждат прилично. Чува се и английска реч, която най-вероятно е сложена там, за да привлече и по-международна публика. Стилът напомня леко на „Файърфлай“, някои дори си позволяват да го сравняват с „Междузвездни войни“ (предимно заради андроида) но предстои да видим дали нивото на сюжета и комедийните елементи ще бъдат на същото ниво. Засега със сигурност „Космически чистачи“ е по-назад, тъй като има по-малко персонажи и те не изглеждат чак толкова колоритни. Разбира се, надяваме се да грешим за последното.

Space Sweepers се маркетира като първия корейски космически блокбъстър и ще бъде пуснат за гледане на 5 февруари.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
4 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Нед Ласков

Аз доста време вече съм абонат, и освен няколко документални неща техни, не си спомням да съм гледал неща спонтанно. Но предполагам не съм средния абонат – аз си избирам нещата за гледане внимателно – затова съм тук и чета мненията и препоръките на други хора.
Странна стратегия наистина – аз не виждал как по-ранно рекламиране би навредило, но може би не им е толкова важно както за киното.

Петър Атанасов

Дублажите на Нетфликс са ужасни, така че горещо не препоръчвам гледане с английско аудио. Иначе да, странен им е маркетингът. Но може и да има някаква логика. Все пак се предполага, че ти като си им абонат, отваряш сайта им почти всеки ден, следователно е все тая дали ще очакваш нещо с нетърпение два месеца предварително или ще ти го треснат изненадващо. На заглавната им страница така или иначе върви някакъв трейлър, обикновено на най-новото, което алгоритъмът е преценил, че ти влиза в интересите.

Нед Ласков

Как така не се чува нищо за тези сериали и изведнъж Нетфликс са „Ха! Ето ви трейлър за сериал! Сериалът излиза утреее! AAARE YOUUU REEAAADYYYYY?!“
Изглежда интересно, нека видим какво ще излезе. Не знам дали ще мога да го гледам със субтитри, звученето на корейският е много различно и разсейващо.

Валентин Д. Иванов

За „Звездни Войни“ не съм гсигурен, по-скоро ми изглежда като кръстоска на „Планетес“ и „Каубой Бибоп“.