gremlins t

Сериалът по „Гремлини“ вече е подновен за втори сезон

Анимацията на HBO Max по Gremlins получава поръчка за нови епизоди още преди да е показала първите такива.

Изображение с име: gremlins posterПреди време излезе новина, че HBO разработват анимационен сериал по култовия филм „Гремлини“. Сега стана ясно, че те са толкова доволни от продукцията, че са поръчали втори сезон, още преди някой извън продуцентите да е видял и един епизод.

Филмът Gremlins излезе през 1984 г. и с него изграхя звездите на сценариста Крис Колумбъс, режисьора Джо Данте и продуцента Стивън Спилбърг. Заедно тримата създадоха комедиен филм за малки чудовища, който се превърна в една от класиките на десетилетието. И до ден днешен го въртят по кабеларките. Разказва се за момче, което получава необичаен подарък – същество, наречено могуай. То е изключително сладко, но трябва да се отглежда според три важни правила – да не се храни след 12, да не се мокри и да не се излага на светлина, особено слънчева. Оказва се, че намокрянето кара гремлина да се размножава – дотук добре. Храненето след полунощ обаче го превръща в тотално изродче, а когато двете правила се нарушат за всичките му деца, то градът трябва да се справи с инфестация от дребни злодеи.

Финансовият успех доведе и до втори филм, който обаче не е толкова хубав и събира по-малко от една пета от бокс-офиса на предшественика си.

Интересно е, че след години на римейкове, редът на Гремлините идва чак сега. Мнозина са се опитвали да адаптират филма за нови продукции, но предстоящият анимационен сериал ще е първата реализация на подобни намерения.

Анимацията ще се казва Gremlins: Secrets of the Mogwai. Той ще покаже предисторията на Сам, магазинера от оригиналния филм, който тук е едва на 10 години, и Гизмо, главния гремлин, който помага на хората срещу неговите изродили се деца и внуци. Все още нямаме трейлър или премиерна дата, но новината за подновяването гарантира дълго и светло бъдеще за проекта.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата