1 коментар
american-gods6

„Американски богове“ няма да има четвърти сезон

American Gods е спрян след финала на третия си сезон.

Изображение с име: americangods-bilquisАдаптацията на романа „Американски богове“ от Нийл Геймън на американската телевизия Starz приключи своевременно. След купища проблеми по продукцията през годините и рязко паднали рейтинги, сериалът най-накрая изчерпа огромния си потенциал, благодарение на който преживя дори по-дълго отколкото всеки друг би могъл да издържи при такива сътресения зад кадър.

Първи сезон постигна немалък успех, за който до голяма степен допринесе главният сценарист Браян Фулър. Той обаче напусна преди втори сезон заради творчески и финансови разногласия с продуцентите, а след него си тръгна и Джилиан Андерсън. Втори сезон вече беше с различна атмосфера и все пак не беше лош, благодарение на новия главен сценарист, Джеси Алекзандър. Уви, и неговото време в сериала беше кратко, в трети сезон юздите пое Чарлз Егли с осезаема помощ от Нийл Геймън. Двамата са мислели и за четвърти сезон, но плановете им са били попарени от реалността.

American Gods разказва за бившия затворник Шадоу Мун, който се среща с мистериозния г-н Сряда и се оказва намесен в конфликт между стари и нови богове. Във финала на трети сезон самият той стана бог, а сцената се намести за епичен конфликт. За съжаление, ако не се направят нови епизоди или поне филм, сериалът ще си остане с отворен финал и голямата война така и няма да се реализира.

Хубавото е, че има шанс все пак историята да бъде завършена. Водят се преговори за филм или няколко специални епизода, с които сериалът да получи адекватен финал. Със сигурност няма да има четвърти сезон, но може би на Starz все пак ще им се откъсне още нещичко от сърцето колкото да се завърши творбата.

 

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата