1 коментар
reminiscence

Хю Джакман се отправя на пътешествие из спомени

Тийзър за филмаReminiscence.

Предстоящият трилър с Хю Джакман Reminiscence пусна тийзър трейлър и обяви премиерната си дата. Че такъв проект се разработва, стана ясно през януари 2019 година, макар и покрай пандемията да забравихме за него. Главният герой във филма се казва Ник Банистър (Джакман), който е частен детектив на ума – помага на клиентите си като отключва изгубените им спомени. Той работи в покрайнините на потопеното крайбрежие на Маями. Новата му клиентка, Мей (Ребека Фъргюсън от „Доктор сън“, „Признак на живот“ и „Бялата кралица“), обаче изчезва и той се вманиячава в целта да я намери. По време на разследването си, Банистър открива жестока конспирация и е принуден да се докара до ръба. В тийзъра нищо от това не се споменава, но пък се загатва за атмосферата и виждаме интересния пейзаж около офиса на главния герой.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Сценарист и режисьор на Reminiscence е Лиса Джой – тя стана известна като създател на сериала Westworld заедно с Джонатан Нолан. Работила е също по Pushing Daisies и Burn Notice. В актьорския състав освен Джаксън и Фъргюсън разпознаваме още Танди Нютън, Даниел Ву, Клиф Къртис, Нико Паркър, Натали Мартинес и Анджела Сарафян.

Правата за разпространение бяха купени от Warner Bros още преди 2 години, като идеята беше премиерата да бъде през април 2021. Пандемията обаче обърка нещата и сега филмът стана част от групата продукции, предназначена както за кина, така и за HBO Max. По света кинопремиерата ще бъде на 25 август, в САЩ – на 3 септември, като тогава ще излезе и по HBO Max. Вероятно по някое време ще се появи и в нашия HBO GO.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата