1 коментар
superman and lois t

Twilight Zone – спрян, Superman & Lois – подновен

Текущата итерация на „Зоната на здрача“ е спряна след втори сезон, а поредният сериал във вселената на Стрелата – „Супермен и Лоис“ има поръчка за втори сезон.Ф

Изображение с име: twilight zoneПочитателите на култовия сериал „Зоната на здрача“ проявиха доста голям интерес към новата му версия, ръководена от Джордан Пийл и пусната по CBS All Access (вече преименована на Paramount+). Макар и с някои резерви към екипа от страна на по-консервативните зрители, не може да се отрече, че всички заинтересовани му дадоха шанс, а и самата продукция беше добре промотирана. За съжаление, предложеното от епизодите качество не се оказа на очакваната висота, а и за втори сезон кампанията беше значително по-слаба, поради което мнозина го пропуснаха. Така се стигна и до решението на стрийминг платформата сега – трети сезон няма да има. Интересното е, че според продуцентите на сериала, той спира не поради липса на интерес, а защото те така са решили. „Разказахме всички истории, които искахме да разкажем“, гласи официалното им изявление.

„Зоната на здрача“ е сериал-антология, в която във всеки епизод има различни герои, преживяващи различно фантастично събитие, метафора за наболяла социална тема. Това е четвъртата му итерация – за първи път оригиналният сериал се излъчва през 1959 г. и остава в ефир до 1964. През 1985 е пуснат първият епизод от неговия римейк, който също е доста успешен и остава в крепко здраве до 1989. Следващият римейк издържа само един сезон (2002-2003), а сегашната версия издържа два сезона – през 2019 и 2020, като във всеки от тях имаше по един епизод-продължение на стара история от оригиналния сериал. Според критиците, основният проблем на четвъртата итерация с Джордан Пийл е акцентът върху социалната тема и претупването на хорър/фантастичния елемент.

Новините от тийн-телевизията The CW са по-добри, поне за тези, които още се интересуват от тях. Немалко сериали от вселената на „Стрелата“, която доминираше програмата на канала през последното десетилетие, вече се ориентират към приключване – самият Arrow вече излъчи последния си епизод, а Supergirl и Black Lightning ще завършат със следващите си сезони. Това обаче далеч не означава, че франчайзът е с разклатено здраве, дори напротив – The Flash, Legends of Tomorrow и Batwoman отдавна бяха подновени за по още един сезон отвъд текущия и е почти на 100% сигурно, че ако някога рейтингите им тръгнат да падат твърде много, ще им бъдат поръчани допълнителни епизоди за финал или поне ще им бъде дадено достатъчно време да си завършат сюжетните линии. Сега най-новото попълнение, Superman and Lois се присъединява към списъка на успешни сериали с поръчка за втори сезон няма и седмица след излъчването на първия епизод от първи сезон. В този сериал типичната история на Супермен е придвижена по-напред, в момент, в който той и Лоис вече са женени и имат двама сина, но приключенията им далеч не са завършили. Излъчва се всеки вторник в САЩ (сряда сутринта наше време).

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата