1 коментар
space jam 2

Нови космически забивки

Трейлър за Space Jam: A New Legacy.

Не помним много от филмчето „Космически забивки“, което гледахме като малки, но тогава ни се стори сравнително забавно, като за детските ни акъли. Историческата справка показва, че той е излязъл през 1996 г. и в него е играл самият Майкъл Джордан. В него анимационният и реалният свят се смесиха в общ сюжет – собственик на западащ увеселителен парк отвлича персонажите от „Шантави рисунки“ (знаете ги – Бъгс Бъни, Дафи Дък, Тазманийския дявол, Туити, Силвестър, Спиди Гонзалес и много други). За да се преборят за свободата си, те трябва да победят на баскетболен мач, като за тях ще играе и Майкъл Джордан.

Е, четвърт век по-късно светът е готов за втора част на филма. Не продължение, защото няма да се продължава историята от първия филм, а по-скоро нова интерпретация на концепцията – с повече акцент на космическата и семейната част и по-малко на баскетбола. Отново в главната роля ще гледаме баскетболист – Леброн Джеймс, който е и продуцент на филма и се бори за реализацията му от 7 години насам. Той казва, че като малък се е вдъхновил много от оригинала и снимането на продължението за него е като сбъдната мечта.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Леброн Джеймс играе версия на себе си във филма. В сюжета той се оказва пленен във виртуален свят заедно със сина си. Там властва злият алгоритъм Ал-Джи Ритъм, който го праща при персонажите от Looney Tunes. За да намери сина си и да се върне в реалността, Леброн трябва да направи баскетболен отбор от недисциплинираните персонажи на „Шантави рисунки“ и да победи дигиталните шампиони на Ал-Джи.

Както вече стана нормално за пандемичната обстановка, Space Jam: A New Legacy ще излезе на 16 юли едновременно за кино и HBO Max (което ние нямаме, но пък има шанс по-нататък HBO GO да го качат).

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата