resident evil infinite darkness

Трейлър за анимационния сериал Resident Evil: Infinite Darkness

Леон и Клеър се събират отново, за да пазят президента от зомбита.

„Заразно зло“ продължава да е един от най-успешните франчайзи, започнали от видеоигра във вече не толкова близкото минало – тази година Resident Evil прави четвърт век. Освен огромното количество игри за компютър и разнообразни конзоли, излязло от 1996 г. досега, той може да се похвали с шест игрални филма, събрали общо над милиард долара приходи, книги, комикси, както и немалко анимационни филми с герои и модели от игрите. Предстои му да бъде разширен още повече с нов игрален филм за кино с нови актьори (чиято премиерна дата е 24 ноември – засега), а преди това ще видим и анимационния сериал на Netflix – „Заразно зло: Безкраен мрак“. В него ще видим двамата главни персонажи в Resident Evil 2 – Леон и Клеър, с моделите от суперсполучливия римейк на играта и актьорите от същия, в нова история.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Клеър си изглежда същата (макар и да не казва толкова лоши думички колкото в играта), докато Лион е възмъжал и е стигнал от ченге, което така и не изкара първия си ден в Ракуун сити, до важни мисии при президента. Оказва се обаче, че дори Белият дом не е защитен от зомби заразата.

Премиерната дата на сериала е чак през юли. Фактът, че Netflix го промотират отрано, означава, че стрийминг платформата ще заложи много на продукцията да стане хит. Много се надяваме да са прави, защото качествен и успешен сериал, макар и анимационен, ще гарантират дълготрайно бъдеще на франчайза, и то залагащо на по-добрите му постижения като втора и трета част на игрите.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата