Излезе продължението на „Трите тела“

Лиу Цъсин и изд. „Колибри“ отново разтърсват любимия ни жанр с „Тъмна гора“, втора част от трилогията „Земното минало“.

Миналата година останахме много доволни от „Трите тела“, първа част от трилогията „Земното минало“ на Лиу Цъсин и изд. „Колибри“. Имало е защо да дават толкова международни награди на автора. Сега сме нетърпеливи за продължението, а най-хубавата новина е, че „Колибри“ ще издадат и третата част, така че няма опасност да се получи като с други прекрасни фантастични трилогии, останали недоиздадени.

Трителната флотилия е на четири светлинни години от Слънчевата система. Войната с нашествениците предстои след четири века, но сянката ѝ вече разклаща основополагащите ценности на земната цивилизация, която се оказва мисловно неподготвена за подобна катастрофа. Започва зловеща игра на надлъгване между трителяни и земляни, между стеногледци и стенобойци, като в крайна сметка съдбата на двете цивилизации попада в ръцете на неочаквани герои, сред които пенсионирания полицай Да Шъ и влюбения астроном Ло Дзи.

И във втората част на трилогията „Земното минало“ Лиу Цъсин изгражда история с множество пресечени сюжетни линии, създавайки разностранна картина на едно общество, изправено пред безпрецедентна заплаха.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
Няма коментари

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |