Ще правят игра по „Старгейт“

Stargate: Timekeepers ще бъде разработвана от полско студио.

MGM (продуцентската къща зад филмите и сериалите „Старгейт“) и Slitherine (разпространител на стратегически игри) обявиха неочаквано добра новина – ще публикуват първата стратегическа игра за компютър по любимия на мнозина сериал „Старгейт“. В бранда на Stargate има три филма и пет сериала (4 игрални и 1 анимационен) – нови епизоди отдавна не са излизали на нищо, но феновете на франчайза все още са тук и са готови за още.

Ще го получат под формата на Stargate: Timekeepers – оригинална история, свързана с първия сериал. Сюжетът ще се развива по време на събитията от края на седми сезон – битката за Антарктида. Главната героиня е командир Ева Маккейн, като нейният екипаж трябва да поддържа SG-1 в битката срещу флотилията на Анубис. Играчите ще трябва да пътуват през времето и пространството, за да изпълняват различни задачи – да спасяват цивилни, да помагат на съюзници срещу врагове, да се справят с деспотични системни господари – всякакви куестове, каквито биха могли да очакват феновете от „Старгейт“.

Разработчиците на играта са Creative Forge – полско студио, базирано във Варшава. Не са много известни, но в актива си имат игрите Ancient Space, Phantom Doctrine и I Saw the Night. Полша е родината на една от най-харесваните игри на всички времена – The Witcher 3, но пък и на една от най-скандалните – Cyperpunk 2077. От своя страна, Slitherine имат доста заглавия в каталога си, като вече са разпространявали и друга игра по сериал – Battlestar Galactica Deadlock, която е била приета добре от феновете.

Трябва да имаме предвид, че през годините са разработвани няколко игри по Stargate, много от които не са били довършени. С други думи, рано е да се вълнуваме от тази новина – възможно е Stargate: Timekeepers изобщо да не бъде довършена. От друга страна, обявените намерения звучат сериозно, а самата игра – повече от интересно. Стискаме палци да я видим готова до няколко години.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
3 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

BGR

Има раздвиждане по Stargate,няколко новини .
Винаги съм смятал Stargate SG-1 за най великия сериал не само в scifi жанра а въобще.За толкова години не съм гледал нещо по добро,и вече ми е ясно и че никога няма да гледам.За това беше толкова добра новина че за Коледа 2020 за пръв път в историята пуснаха сериала на Bly-Ray.Тоест на 1080p.
Не стига това,ами и наличните субтитри (dvdrip) са напълно синхронизирани и без грешка.

https://www.youtube.com/watch?v=la-LIsyhpvQ

Най после на FULL HD 1080p и български субтитри.
Единствената причина да не го захвана веднага е че …

… през 2022-а стават 25 години от старта на шоуто,и както се прави в такива случаи,и целия свят тръпне в очакване – ще пуснат сериала на 4K.

Ако използват същия източник като за блу рея (а то просто няма как да е друго) значи субтитрите пак пасват.Осъзнавате ли какво се задава? Stargate 4K 2160p със перфектни бг субтитри.
За следващата нова годна си правя подарък – започвам от сезон 1 епизод 1. И излитам в Космоса.

За новината горе – най доброто с името Старгейт ВЕЧЕ е снимано.Дано никога не правят нещо ново

Петър Атанасов

Да, ако ще наливат 9 милиарда да купят МГМ, сигурно Старгейт ще получи нов живот, макар и вероятно с римейк.

Дано скоро направт нов сериал. Не ремейк или предистория. Четох, че Амазон ще сключат сделка за съвместна работа с MGM. Дано това окаже влияние и доведе до раздвижване на франчайза.