Debris е спрян след само един сезон

Новият сериал на създателите на Fringe не можа да прокопса.

Явно етикетът „от създателите на Fringe“ не е бил достатъчен, за да привлече зрителите към новия сериал на NBC „Отломки“. Първият епизод е бил гледан от почти 4 и половина милиона души, но до последния публиката се е свила до по-малко от 2,5 милиона души. Средният брой зрители на епизод е доста под 3 милиона, което го класира чак на 14-то място в сериалите на телевизията от общо 19. Другата научнофантастична продукция на NBC, Manifest, е на девето място с над 3 милиона зрители средно на епизод за последната година.

В Debris ставаше дума за мистериозни парчета от нещо космическо, попаднали на Земята, които имат странни способности. Двама агенти разследваха явлението, но с доста различен стил на работа. Последният епизод не предлага финал на историята, а завършва с отворен край – няма да ни бъде изяснена съдбата на Фиона, нито ще научим повече за мистериозния нов персонаж Ото (изигран от любимеца на Fringe-феновете, Джон Нобъл).

Критиците се изказаха сравнително ласкаво за първия епизод, но след края на сезона изразяват немалко критики като причини защо сериалът не е бил гледан от зрителите. Главните герои не са били достатъчно интересни и емоционално ангажиращи за зрителя, а на трупането на мистерии се е наблягало прекалено много, без да се предлагат отговори. Чарът на двамата актьори в главните роли се признава от повечето, но той явно не е бил достатъчен, за да направи сериала увлекателен.

За съжаление, ако мислите по различен начин и не сте доволни от спирането на сериала, то ние можем да ви поднесем само съчувствие. Рейтингите наистина са доста зле като за първи сезон на сериал, така че решението за спиране е лесно обяснимо и едва ли има надежди за нов живот по друга телевизия или стрийминг платформа.

3 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Drago

Не беше зле, ама забиха твърде много в мистерия без да движат историята особено правдоподобно. Персонажите са си ок, не може във всеки сериал да се влюбват, бива си и малко професионализъм. Далече е от X files & Fringe, но по-добре от другите техни клонинги като Warehouse 13 например.

Нед Ласков

Тъпо, защото звучеше интересно и смятах да го гледам. Сега сякаш няма смисъл, щом завършва отворено…

Anton

Има нещо недовършено, нещо аха да се случи, но не се случва, лични драми без отговори, защо така и т-н. Не е достатъчно да направиш мелез между Пикник край пътя и Досиетата Х.