Jupiters Legacy

Jupiter’s Legacy също отива в небитието

Скъпият супергеройски сериал на Netflix не е подновен за втори сезон. Вместо това ще се прави друг сериал в същата вселена.

Изображение с име: Jupiters-Legacy-Netflix„Наследството на Юпитер“ беше от новите сериали на Netflix, за които имаше много високи очаквания. Комиксът, на база на който е написан сценарият, има много фенове, а инвестицията в продукцията е била огромна – според някои източници – 200 милиона долара. Отзивите обаче не са много добри (казват, че темпото е потресаващо бавно, а специалните ефекти изглеждат евтино), а по неофициална информация и количеството зрители е далеч от желаното. Ако всичко това е вярно, то стрийминг платформата е на доста голяма загуба от инициативата и спирането е напълно нормално.

За съжаление, сериалът е с отворен край и има шанс никога да не разберем как продължава историята му.

Положителното за феновете (а повечето такива са на Марк Милър, създателят на комиксите, не толкова на сериала) е, че Netflix все пак ще направи друг сериал – отново по комикс на същия автор, като част от дългогодишна сделка с него. Актьорите и сценаристите на Jupiter’s Legacy са освободени, така че едва ли някой от тях ще се появи в новата продукция, но все пак Милър казва, че тя ще се развива в същага вселена, така че не е изключено някое гостуване.

Полуразклонението ще се казва Supercrooks, ще разказва за група мошеници със свръхестествени способности и ще изследва какво е да си злодей в свят, където всеки иска да те вкара зад решетките.

Милър остава убеден, че последната песен на „Наследството на Юпитер“ още не е изпята и някога ще се завърне към него, а и в интерес на истината никой от екипа не употребява думата „спрян“, само се знае, че няма да се поръчва втори сезон и договорите с всички замесени са разтрогнати. Което на практика значи, че сериалът си е спрян. Но може би в оптимизма на създателя на тази вселена има някакъв резон – ще видим.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата