demonic

Какъв ще бъде новият ужас на Нийл Бломкамп

Режисьорът на „Окръг 9“ и „Елизиум“ влиза в хоръра.

District 9 стана по-голям хит, отколкото заслужаваше, и това изстреля режисьора му Нийл Бломкамп бързо към холивудските висини. След това обаче Elysium и Chappie не успяха да пожънат особен успех, а опитите на Бломкамп да направи нов филм „Пришълеца“ удариха на камък. Така той изкара вече цели 6 години без нов филм. Сега това затишие ще бъде прекратено с новия му проект – „Демонично“.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Както си личи от трейлъра, става дума не за научна фантастика, което е обичайното поприще на Бломкамп, а за филм на ужасите. И то такъв, който не може да се похвали с огромен бюджет. Явно реномето на Бломкамп е ударено от дългогодишната пауза и липсата на втори голям успех. Това обаче не означава, че филмът няма да си заслужава – със сигурност режисьорът е имал някаква добра идея, за да го направи.

Няма много информация за сюжета на Demonic. Синопсисът гласи само следното: „Млада жена освобождава ужасяващи демони, когато свръхестествени сили, вкоренени в конфликт между майка и дъщиря, са разкрити“. В трейлъра виждаме някакво подобие на виртуална реалност или пък прехвърляне на съзнание в изкуствен свят…

Филмът няма да има широко киноразпространение по света, в САЩ излиза на 20 август. Стискаме палци и той да се окаже неочакван хит, за да може режисьорът да си върне славата, а с нея и възможността да привлича повече инвестиции в продукциите си.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата