1 коментар
manifest

„Манифест“ е спрян

ОБНОВЕНА: Netflix отказват да направят четвърти сезон.

Изображение с име: manifestС прискърбие ви съобщаваме, че още един сериал е преждевременно спрян. Мистерията на NBC за изчезналите и завърналите се години по-късно пасажери на полет 828 – Manifest, няма да има четвърти сезон, съответно няма да намери завършек на историята си.

Решението е взето часове преди договорите на актьорите да изтекат – явно продуцентите до последно са умували дали да ги наемат за още една година или да не ги подновяват. В първия си сезон сериалът събираше по над 6 милиона души средно на епизод, но количеството зрители през миналата година е паднало наполовина.

Сценаристите на „Манифест“ предвиждаха 6 сезона за историята си, така че планът им е бил далеч от изпълнение. На всичкото отгоре, макар и не феноменални, рейтингите са изглеждали достатъчно добри, за да се осигури поръчка на четвърти сезон – сериали с доста по-слаба гледаемост са били подновени. Затова и краят на трети беше смело натъпкан с клифхенгъри.

За феновете все още има надежда, обаче. Наскоро Netflix са закупили правата за стрийминг в САЩ и сериалът е станал номер 1 в платформата за страната тази седмица. Това би могло да означава спасение в интернет по примера на „Луцифер“.

У нас първите два сезона могат да се гледат в HBO GO, вероятно затова и отсъстват от местната версия на Netflix.

ОБНОВЛЕНИЕ: Вече е ясно, че надеждите на феновете сериалът да продължи по Netflix няма да бъдат оправдани. Стрийминг платформата е водила дълги разговори с продуцентите, но в крайна сметка не се е стигнало до сделка. Вече е почти на 100% сигурно, че сериалът ще си остане завинаги с отворен край.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата