Пълен трейлър за „Фондация“

Сериалът адаптира култовата поредица на Айзък Азимов.

Преди време ви показахме тийзър за новия сериал Foundation, по емблематичните книги на Айзък Азимов, но той ни показа малко, а и беше далеч в миналото. Сега имаме пълен трейлър, който изглежда точно толкова епичен, колкото адаптация на такава поредица заслужава:

Дали „Фондацията“ ще стане епоса на Apple tv+, който да издигне платформата до нивото на HBO с „Игра на тронове“ или Netflix със Stranger Things и The Witcher? По сериала изглежда като да е работено със старание, така че има всички предпоставки да стане хит. А и определено научната фантастика заслужава да има свой суперхитов сериал, тъй като през последните години фентъзито доминира.

Според синопсиса на Apple, сериалът „проследява банда изгнаници в тяхното монументално пътешествие да спасят човечеството и да построят наново цивилизацията след края на Галактическата империя“. Главният сценарист Дейвид С. Гойер пък казва „В десетилетията след като „Фондация“ излезе на хартия, сега пророческата творба на Азимов изглежда най-релевантна. Като малък изядох „Фондация“ с кориците и си мечтаех да я видя на екран – но един филм не изглеждаше достатъчно голям, за да постигне тази амбиция. Сега имаме възможност да я екранизираме по начин, по който тя наистина заслужава. Foundation винаги е била на върха на списъка с женалията ми и за мен е чест, че съм част от адаптацията й. Независимо дали сте фен на романите или просто някой, който иска умопомрачаващ епос, развълнуван съм да споделя с вас това, което създадохме“.

„Фондацията“ ще излезе на 24 септември в държавите с Apple tv+ с първите си 3 епизода. След това, останалите 7 ще излизат по един на седмица всеки петък.

2 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

1BUL

„Фондацията“ е от добрите фантастики които съм чел.Затова съм абсолютно сигурен че сега ще я съсипят.
Не само защото ще я снимат в тия модерни времена,а и като погледна кастинга ми е още по ясно.
Пропуснали сте или дори не знаете че Азимов е написал и предистория – 20 000 години преди „Фондацията“

Серия „Позитронни Роботи“

1. Стоманените пещери
2. Голото слънце
3. Роботите на зората
4. Роботите и империята

Докога ще ви уча /хилещо се човече/

Подпис:

Нед Ласков

Наистина изглежда епично! Имат и много добър каст. Дано да е наистина толкова добро колкото и книгите! Според мен те не са най-доброто от Азимов, така че смятам че е постижимо. А и Епъл доста добре се представят с For All Mankind – обнадежден съм.