blood red sky

Вампирка в самолета

Трейлър за филма Blood Red Sky.

Какви ли формули за успех не опитаха Netflix и в какви ли ситуации не поставяха филмите и сериалите най-разнообразни вампири. Досега обаче такава комбинация май не сме виждали, та поне можем да аплодираме създателите на предстоящия филм „Кърваво червено небе“ за напипването на нещо недоизстискано от предшествениците им досега – вампирка в самолет, отвлечен от терористи. Филмът е английско-немски и попада в жанра екшън-хорър. Беше предвиден да излезе още миналата година, но снимките му се забавиха заради пандемията. Сега вече е готов да види бял свят, като първо това прави трейлърът му:

Бутон за зареждане на YouTube видео

В главната роля е Пери Баумайстер от „Последното кралство“, а вероятно основният терорист е изигран от Доминик Пърсел („Бягство от затвора“, „Легендите на утрешния ден“, „Блейд: Тройца“). Декорите много напомнят на друга нетфликсова продукция, сериала Into the Night, голяма част на снимките от който се проведоха в България. Този филм обаче е сниман в Прага.

Вампирският жанр беше изцеден до последната капка през предишното десетилетие, но със задаващите се филми по комиксови вампири-супергерои/злодеи като „Морбиус“ и „Блейд“ догодина интересът на публиката може би ще бъде възроден. Хубавото в случая на Blood Red Sky е, че нискобюджетни продукции, крепящи се на идеи, винаги могат да изненадат приятно и да останат в поп-културата ако са достатъчно иновативни и впечатляващи. Е, в повечето случай не остават, но поне опитват.

Премиерата е на 23 юли.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата