1 коментар
good-omens-2

Изненада: Good Omens подновен за втори сезон

Минисериалът „Добри поличби“ явно няма да е толкова мини.

„Добри поличби“ беше едно от по-свежите сериалчета на 2019 г. Не сме и очаквали нищо по-малко, предвид че сценарист е Нийл Геймън, а за основа служи едноименната книга в съавторство между Нийл Геймън и сър Тери Пратчет.

Звездите в главните роли – Майкъл Шийн и Дейвид Тенант ще се завърнат в ролите си на ангела Азирафел и демона Кроули. Нийл Геймън пък отново ще е сценарист, завръща се и режисьорът.

В първи сезон те спряха апокалипсиса (който де факто можеше да се случи заради тяхната непредпазливост), като във финала дори намериха начин да не бъдат убити от съответните си фракции, задето са прецакали плановете на всички. Общо взето, първи сезон си е доста завършен, а и всички очакваха той да бъде минисериал – предвиден само за един сезон, без продължения. Дори Геймън две години отричаше, че може да има още епизоди.

Сега се оказва, че още навремето Геймън и Пратчет са планирали втора книга с името „668: Числото на дявола“. Те обаче са станали твърде известни със самостоятелните си книги и така и не са намерили начин да реализират идеята си преди сър Пратчет да почине. Сега явно Геймън ще се вдъхновява от тази идея за новия сезон.

Някои фенове се притесняват, че целта на втори сезон е просто да изцица още пари от феновете на книгите. Имаме основания обаче да вярваме, че има голям шанс да гледаме качествена продукция. Все пак, главен сценарист остава Нийл Геймън, един от авторите на оригиналната книга, така че липсата на книжен материал няма да е проблем. Дали обаче идеята за продължение е достатъчно добра, че да отговори на високия стандарт на първи сезон? Предстои да разберем! За съжаление, не знаем кога точно, тъй като не е обявена премиерна дата.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата