1 коментар
lovecraft country

Lovecraft Country остава без втори сезон

„Страната на Лъвкрафт“ е спрян след един сезон по HBO.

Изображение с име: Lovecraft CountryHBO имаше големи надежди за сериала си Lovecraft Country – хем се вписва в съвременната ниша за хорър с чернокожи, хем съдържа името на знаменития писател Лъвкрафт в името си, хем и продуцентите Джей Джей Ейбрамс и Джордан Пийл не са случайни… И за известно време изглеждаше сякаш сериалът се справя добре – имаше новини за него, имаше и хора, които да го обсъждат (значи има зрители). Уви, явно нещата не са били толкова розови, колкото сме си мислели.

HBO са решили да не поръчват нов сезон на „Страната на Лъвкрафт“.

Решението е доста изненадващо, предвид позитивните отзиви и немалкото количество зрители, но явно все пак сериалът не е станал такъв хит, на какъвто от телевизията са се надявали. Възможно е също така обсъжданите идеи за втори сезон (а по такива се е работело още от октомври, когато епизодите се излъчиха) да не са били особено перспективни, както и планирането на снимките на потенциален втори сезон да е стигнало до множество логистични проблеми. Макар че е известно, че актьорите са били толкова сигурни в подновяването, че са освободили графиците си за лятото тази година, за да могат да го заснемат. Така или иначе, решението вече е факт.

Първи сезон получи относителен завършек, но остави много въпроси отворени. Главният сценарист Миша Грийн е споделила в туитър, че плановете й за втори сезон са били да нанесе някои сериозни промени в света на сериала. САЩ са щели да бъдат разделени на 4 зони – племенните нации на Запада, Джеферсънската федерация на североизток, „негърската“ република на юг и белите земи по средата между трите. Четирите нации са щели да бъдат в постоянни конфликти. Атикус Фриймен пък е щял да се завърне в сюжета въпреки смъртта си, по начин, наподобяващ възкресението на Джон Сноу. Уви интересните й планове да направи континента на персонажите по-интересен от политическа гледна точка явно ще си останат само в главата й.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата