8 коментара
dead-space

Очакваме римейка на Dead Space

Трейлър за новата версия на култовата игра.

Dead Space е любимо заглавие на много геймъри – и с основание. Някои дори смятат играта за една от най-добрите на всички времена. Сюжетът се развива на огромния космически кораб „Ишимура“, който е превзет от чудовища. Единственият начин да ги убиеш, е да стреляш в крайниците им. Главният герой, Айзък Кларк е част от екипа, изпратен да разбере какво се е случило с кораба. Той има и личен интерес да поеме мисията, тъй като приятелката му Никол е част от екипажа на „Ишимура“. Той трябва да оцелее из мрачните коридори, да се предпази от завладяващата го психоза и да разкрие мистерията на чудовищата. Историята може да не е супер оригинална, но атмосферата на играта е наистина феноменална, предимно благодарение на звуковите ефекти. Играта има 2 продължения и 3 разклонения, а сега всички очакваме нейния римейк, за който излезе трейлър вчера:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Видимо, създателите на римейка са се постарали да докарат същата атмосфера, но все пак трябва да видим финалния продукт или поне малко геймплей, преди да преценим. Графиката със сигурност е подобрена, макар че и оригиналната игра от 2008 г. не е толкова зле в това отношение. Последна излиза третата част на играта, през 2013 г., като тя също е като цяло харесвана, но не отговаря на нивото на предшествениците си нито като качество, нито като продажби. Затова и не е изненадващо, че 8 години по-късно аудиторията е готова за рестарт на франчайза. От студиото, което разработва новата Dead Space, дават заявка за подобрение на историята и римейк от нулата – тоест, може би нещо като Resident Evil 2 и 3, които се получиха страхотни – хем взимащи най-доброто от оригинала, хем добавящи нови елементи и модерна визия.

Все още няма премиерна дата, играта със сигурност все още е в разгара на разработката, така че ще почакаме известно време преди да я видим на компютрите или конзолите си (PlayStation 5 и Xbox Series X|S).

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата