chapelwaite

Нов сериал по Стивън Кинг тръгва днес

Chapelwaite е направен по разказа на Кинг „Джирусълъмс Лот“.

Разказът „Джирусълъмс Лот“ на Стивън Кинг е публикуван за пръв път в сборника „Нощна смяна“ и е един от най-обичаните на Краля. Действието се развива в американско градче в средата на XIX век и е разказано чрез писма и дневник. В него има вампири, но фокусът не е толкова върху тях, колкото върху корените на злото.

Сега разказът получава своята телевизионна адаптация, като предстои да разберем дали тя ще възприеме същия подход. Става въпрос за сериал на име „Чепълуейт“ с 10 епизода, така че със сигурност ще има много добавен от сценаристите материал. В екранната версия се разказва за капитан Чарлз Буун, който решава да осигури по-добър дом за децата си, след като жена му загива в морето. За щастие, неговият починал братовчед му е оставил имението Чепълуейт. За нещастие, то крие мрачна тайна, която застрашава както него и децата му, така и цялото село до имението.

Ето и трейлъра му:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Името на Стивън Кинг най-вероятно е замесено единствено с маркетингова цел, като едва ли той има много общо с продукцията или сценария. Това обаче не пречи сериалът да се окаже сполучлив. В главните роли са Ейдриън Броуди („Пианистът“, „Тънка червена линия“) и Емили Хемпшир (Дженифър от сериала „12 маймуни“).

Премиерата на сериала е довечера по американската телевизия EPIX. За съжаление, няма информация дали ще можем да гледаме сериала на български легално по някоя наша телевизия или стрийминг платформа, но вие си знаете, че има и други начини да стигнете до него.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата