moonfall

Луната пада в новия филм на Роланд Емерих

Тийзър за Moonfall – поредната апокалиптична катастрофа, която Емерих ще натресе на Земята.

Извънземни, резки климатични промени, земетресения, цунамита… с какво ли не е тормозил Роланд Емерих горките земляни във филмите си. Сега режисьорът и сценарист на немалко емблематични за жанра филми планира да ни стовари Луната на главите. Буквално. Следващата му продукция се казва Moonfall („Лунопад“, ако българските преводачи са достатъчно смели и креатилни за такова име) и в нея Луната се сблъсква със Земята, като само доближаването й причинява зрелищни и опустошителни катаклизми.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Луната е бутната към Земята от мистериозна сила (видимо става дума за извънземни) и скоро всички ще умрем. Последната ни надежда в близките седмици е космонавтката Джо Фаулър, която вярва, че знае защо апокалипсисът се случва и как да го спре.

Продукцията е започнала през 2019 година, а снимките са били затруднени от пандемията, но въпреки това е събран звезден актьорски състав. Холи Бери води парада, а до нея се нареждат Патрик Уилсън („Заклинанието“), Майкъл Пеня („Ант-мен“), Доналд Съдърланд („Игрите на глада“) и други. Трябвало е да се включат също Джош Гад и Стенли Тучи, но не са успели заради локдауните. Емерих е снимал филма като независим и му е осигурил 140 милиона долара. Едва по-късно лентата е закупена от голям разпространител, благодарение на който сигурно ще стигне и до нас догодина. Със сигурност проявяваме интерес да го гледаме, дори и като комедия.

Премиерата се гласи за 4 февруари.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата