Първи тийзър за House of the Dragon

Първото разклонение на „Игра на тронове“ за династията Таргариен 2 века преди събитията от сериала ще излезе догодина.

Почти всички сме бесни на Дейвид Бениоф и Дан Уайс за начина, по който опропастиха хитовия сериал Game of Thrones. Въпреки това, не можем да не се заинтересуваме от първото му разклонение – „Фамилията на дракона“. То е базирано на книгата „Огън и кръв“, а в една от главните роли е Мат Смит („Доктор кой“). Днес имаме добра новина – излезе първата реклама за него и, макар че е само тийзър с много малко кадри, имаме основания за оптимизъм.

Около 200 години преди Железния трон да бъде унищожен, на него седят Таргариените, по-конкретно крал Визерис Първи. Мат Смит играе неговия брат, принц Деймон – могъщ воин и ездач на дракони (в първи сезон ще видим цели 17 – почти шест пъти повече от трите дракончета на Денерис). Династията е в пика на управлението си, но във Вестерос се разгаря гражданска война. Очаква се главна героиня да бъде Ренира Таргариен, дъщерята на краля. Когато той умира, тя трябва да наследи трона, но се появява друг претендент – полубрат й Егон Втори, който е коронясан набързо без нейно знание. Тя се заклева да си върне трона и да отмъсти за несправедливостта, което дава начало на „най-експлозивната“ гражданска война в историята на кралствата. За да подкрепи Ренира, а и за да получи своя собствен шанс да седне на трона, Деймон се жени за нея (нищо, че й е чичо).

Фамилиите Старк, Ланистър и Тарли също ще имат роля в сериала, но тя ще бъде миниатюрна. По-важно семейство тук ще бъде Хайтауър – именно към него принадлежат Алисент, която е втора съпруга на краля и майка на Егон, и Ото, нейният баща.

Епизодите от първи сезон на House of the Dragon ще бъдат 10 и ще излязат по някое време през 2022 година.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
1 коментар

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Нед Ласков

Заради Мат Смит може и да го гледам. Иначе хич не заслужават…