TheExpanse gallery 101Characters 02

Тийзър за последния сезон на „Експанзията“

Отново ще гледаме The Expanse през декември.

Екипажът на Росинанте вече е с един член по-малко, но битките им все още не са приключили. Предстои им последен шести сезон, в който може би най-накрая ще договорят мир между белтърите и Земята. Разбира се, за целта ще трябва и Крисджен Авасарала да се развихри, с типичните за нея каруцарски псувни.

Бутон за зареждане на YouTube видео

През първите си три сезона The Expanse вървя по телевизия Syfy. След това беше спрян там, но спасен от Amazon Prime, които направиха още три – и то доста успешни. Това може да е краят за сериала, но не е сигурно, че ще е краят за франчайза. Главните сценаристи държат да си карат по книгите (макар и вече да са променили доста от техните елементи) и са планирали 9 сезона – колкото са и романите в поредицата (всъщност, още са само 8, но се очаква и девети). Финалът на шестата книга спокойно може да бъде финал и на сериала, тъй като седма, осма и девета се развиват десетилетия по-късно. Но все пак има история и за тях. Може би ще ни подготвят сериал разклонение, или пък филми? Стискаме палци да има още.

Иначе шести и последен сезон на „Експанзията“ ще започне да излиза на 10 декември, след което останалите 5 ще излизат всеки петък. Последният епизод се очаква на 14 януари (ще бъдат само 6).

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата