chucky

„Чъки“ подновен за втори сезон

Куклата-убиец ще продължи да коли и да беси още поне една година.

USA Network и SYFY обявиха, че подновяват общата си продукция Chucky за втори сезон, който да излезе по някое време през 2022 година. Решението идва на фона на добри отзиви за първите епизоди и прилични рейтинги.

Сериалът продължава историята от филмите в поредицата „Детска игра“ на Дон Манчини (но не и римейка на „Детска игра“, който излезе миналата година). Последният от филмите беше „Култът на Чъки“ и в него Ника Пиърс, героинята на Фиона Дуриф, беше обладана от духа на титулярния сериен убиец. В сериала главният герой е тийнейджър, който намира кукла на „добро момче“ на разпродажба в малко градче, което в последствие е разтърсено от поредица убийства, разкриващи мрачните му тайни. Гласът на Чъки отново е осигурен от Брад Дуриф, бащата на Фиона. От филмите се завръщат също Алекс Винсънт като Анди, Кристин Елис Маккарти като Кайл и Дженифър Тили като Тифани Валънтайн – колежката-убийца и жена на Чъки.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Chucky стигна до телевизионната си премиера този октомври след години на разработка, а сега получава и благата вест за поръчка на още епизоди. „Много се радваме, че ще дърпаме конците на втори сезон куклен хаос с „Чъки“, казва Дон Манчини, създател и сценарист на филмите и сериала. „Благодарим много на нашите партньори от USA, SYFY и UCP за невероятната им подкрепа и ръководство в пренасянето на Chucky на малък екран, по-голям от всякога. А на феновете Чъки изпраща безсмъртните си благодарности и съобщение – това не е краят, дори не сме близо. Пазете си гърбовете през 2022!“.

Подновяването не е изненада, предвид че почти 10 милиона зрители са достигнати само в САЩ (сумарно за двата телевизионна канала и онлайн платформите им), както и че отзивите са силно положителни. В Rotten Tomatoes рейтингът за първи сезон е по-висок отколкото на който и да е от филмите.

Финалът на сезона ще се излъчи съвсем скоро в САЩ, като той ще бъде в двоен епизод от 90 минути.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата