fantasticbeastsposter

Първи трейлър за „Фантастични животни: Тайните на Дъмбълдор“

Дъмбълдор и Гринделвалд в епичен сблъсък.

„Фантастични животни и къде да ги намерим“ може и да не стана толкова популярна поредица, колкото „Хари Потър“, но все пак е интересна за феновете на младия магьосник. Тя представлява завръщане в света на магията, макар и десетилетия преди събитията от Harry Potter, както и предистория за някои от главните герои.

В третия филм събитията се развиват няколко години след тези от втората част и проследяват намесата на магьосниците във Втората световна война. Титулярният хогуортски професор Дъмбълдор праща Нют Скамандър и приятелите му на мисия, която ще ги сблъска с мрачния магьосник Гелърт Гринделвалд и увеличаващата се негова армия.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Режисьор отново е Дейвид Йейтс, а сценарият е на самата Дж. К. Роулинг, в съавторство със Стийв Клоувс. Завръщат се актьорите от предните два филма – Еди Редмейн, Катрин Уотърстън, Дан Фоглър, Алисън Судол, Езра Милър, Калъм Търнър, Уилям Надилам, Попи Корби-Туеч, Джесика Уилиамс и Джъд Лоу. Има обаче едно огромно изключение – ролята на злодея вече няма да бъде изпълнявана от Джони Деп, на негово място е нает Мадс Микелсен.

Премиерата е на 15 април 2022.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата