Трети сезон на „Стар Трек: Пикард“ ще бъде неговият последен

Патрик Стюарт обяви горчивата новина.

Патрик Стюарт днес потвърди, че трети сезон на Star Trek: Picard ще бъде неговият последен. Актьорът на преклонна възраст се завърна в емблематичния си образ от „Стар Трек: Следващото поколение“ колкото да достави едно последно удоволствие на феновете си, като покрай него събра и цял куп познати лица от старите Трек сериали. Тази инициатива обаче скоро ще приключи.

Все още чакаме втори сезон на „Стар Трек: Пикард“, но е добре известно, че успоредно с него трябваше да се заснеме и трети. Пандемията обаче осуети плановете за продукцията на два пакета епизоди накуп, поради което снимките на последните епизоди все още не са завършени. Този процес обаче ще приключи скоро и след това нови епизоди няма да се снимат. Вероятно в трети сезон сценаристите ще ни подготвят достоен бенефис за Жан-Люк, който окончателно да завърши историята му във вселената на Star Trek.

Предвид преклонната възраст на актьора, не е изненадващо, че той не е пожелал да се ангажира с по-дългосрочен проект. Никъде не пише, че той е официалната причина сезоните да са само три, но не е трудно да се досетим, предвид че самият сериал върви добре и никой от другите актьори не изглежда забързан да напуска. Изпълнителният продуцент Акива Голдсмен също потвърждава, че идеята винаги е била да се направят само три сезона.

Това прави Star Trek: Picard първият игрален сериал във франчайза след оригиналните серии, който ще завърши след само три сезона. Всички други продукции досега са продължили поне 4 години.

Разбира се, краят на „Пикард“ не означава задължително, че няма да видим никой от другите персонажи повече. 7 от 9 прави добро включване тук и не бихме се изненадали да видим Джери Слейт отново в ролята на бившия борг в друг сериал. Но с Патрик Стюарт е добре да се подготвим да се сбогуваме отсега. Стискаме палци последните му епизоди да са наистина добри, защото той го заслужава!

Втори сезон на „Стар Трек: Пикард“ започва да излиза на 3 март по Amazon Prime.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
Няма коментари

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |