2 коментара
chobi-t

„Човешката библиотека“ и „Тера Фантазия“ обявиха резултатите от „Изгревът на следващото“

Два наградени ръкописа ще бъдат издадени.

Фондация „Човешката библиотека“ и Дружество на българските фантасти „Тера Фантазия“ обявиха резултатите от първия си конкурс за романи „Изгревът на следващото“.

В момента се провежда не един конкурс за български художествени текстове, но този е единственият, който има за тема възможното движение към позитивно бъдеще. Днес, пред лицето на световната паника и песимистичните прогнози, се изисква истинска интелектуална смелост, за да потърсим формите за Изхода. Смелост да допуснем, че Човешкият дух е в състояние да намери пътя си към по-високото ниво, интелект да си го представим и талант да го защитим художествено.

Какво е решението на задачата, наречена „Кризисно съвремие“?

Какво е решението, което води до по-висше състояние на ЧоВечността и Човечеството, към бъдеще, в което ЧоВечният Разум е надрасъл безчовечното невежество?

Какво е решението, което ще създаде свят, в който науките и технологиите ще се развиват, за да расте качеството на Човека, а не богатствата на единици?

Конкурсът „Изгревът на следващото“ приемаше истории, посветени на това търсене. Сред получените ръкописи сърцата и умовете на журито грабнаха „Една хромозома повече“ от Невена Паскалева и „Четиринадесет минути до изгрева“ от Божан Божков. Поощрения получиха „Планетарни сърца“ от Мария Вълчева, „Нощта на Страшния съд“ от Иван Иванов и „Усмихната дървесина“ от Мария Велчева.

Човешката библиотека и Тера Фантазия ще издадат двата наградени ръкописа.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата