Time Traveler's Wifeep 6pictured: Theo James and Rose Leslie

Как се живее с пътешественик във времето

Трейлър за сериала „Жената на пътешественика във времето“ с Роуз Лесли и Тео Джеймс.

The Time Traveler’s Wife вече беше филмирана веднъж – не особено успешно през 2009 година. Книгата на Одри Нифнегър обаче остава популярна и до днес заради сполучливия микс между научна фантастика и романтична история.

Стивън Мофат, от своя страна, много обича истории за пътуване във времето, както престоят му като главен сценарист на „Доктор кой“ доказа. Очакванията към неговата адаптация на „Жената на пътешественика във времето“ са доста високи. Още повече, става дума за минисериал по HBO Max с Роуз Лесли („Игра на тронове“) и Тео Джеймс („Дивергенти“) в главните роли.

Вчера излезе първият трейлър за продукцията:

https://www.youtube.com/watch?v=thabdKZNOQw

Както става ясно от заглавието и трейлъра, минисериалът ще разкаже за необичайна двойка – пътешественик във времето и неговата жена. Клеър просто е приела особеността на мъжа си и изживява своята роля – на притесняващата се за него и чакащата го у дома. Хенри страда от рядко генетично разстройство, което го дърпа непредсказуемо напред-назад във времето.

Една от критиките към филма беше, че краткото му времетраене не успява да покрие сюжета на книгата. С шест епизода на разположение, сериалът ще може да се развие по-спокойно, може би дори да добави нещо от себе си.

Няма официална премиерна дата, но се говори, че сериалът ще излезе през май или юни месец.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата